Ontwerpbestemmingsplan “Doorn Centrum” gemeente Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

Ontwerpbestemmingsplan “Doorn Centrum” gemeente Utrechtse Heuvelrug

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 27 mei 2016 gedurende zes weken (tot en met 7 juli 2016) het ontwerpbestemmingsplan Doorn Centrum en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DOOcentrum-ON01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt de planologisch-juridische basis voor de inrichting van het ruimtelijk beheer in het plangebied Doorn Centrum. Het betreft een actualisatieplan dat meerdere oude bestemmingsplannen vervangt. Het plangebied omvat het Centrum van Doorn en wordt begrensd door:

  • 1.

    in het noorden: Willem de Zwijgerlaan en Kaaplaan;

  • 2.

    in het oosten: Bergweg;

  • 3.

    in het zuiden: Dorpsstraat;

  • 4.

    in het westen: Berkenweg.

De volgende percelen in het centrumgebied van Doorn maken géén onderdeel uit van dit bestemmingsplan:

  • 1.

    Middenlaan 1;

  • 2.

    Van Bennekomweg 10-16 (voormalige gemeentewerf). 

Voor de locatie Middenlaan 1 is in het kader van de herontwikkeling van dit terrein na uitspraak van de Raad van state op 5 februari 2014 het bestemmingsplan ‘Middenlaan 1’ onherroepelijk geworden. Voor de van Bennekomweg wordt in het kader van herontwikkeling eveneens een afzonderlijk planologisch kader opgesteld. De voormalige bedrijfslocatie ('Kraanterrein') ter plaatse van Dorpsstraat 73 is wel in het plangebied opgenomen.

Naar aanleiding van de inspraak op het voorontwerp zijn meerdere wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp. Wat deze wijzigingen zijn kunt u teruglezen in de Nota Inspraak die samen met het ontwerp ter inzage ligt. Aangezien het hier een conserverend bestemmingsplan betreft zal er geen exploitatieplan worden vastgesteld. 

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage. U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, indienen bij de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, met vermelding van het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Doorn Centrum”. Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 30 juni 2016 contact op te nemen met de heer K.F. van de Velde van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

Naar boven