Ontwerp Geluidreductieplan Bedrijventerrein Venekoten

Logo Ooststellingwerf

Al sinds jaren is het bedrijventerrein Venekoten te Oosterwolde een gezoneerd terrein ingevolge de Wet geluidhinder. Om het bedrijventerrein is een geluidzone opgenomen. Er gelden geluidsnormen voor de buitenste zonegrens en de woningen in de geluidzone. De bedrijven op het bedrijventerrein mogen samen niet meer geluid produceren dan deze geluidsnormen. Of er kan worden voldaan aan de geluidgrenswaarden wordt gemonitord met behulp van een zonebewakingsmodel. Voor het bedrijventerrein Venekoten zijn overschrijdingen geconstateerd. Hierdoor kunnen de vergunningplichtige bedrijven op het terrein zich niet vestigen of uitbreiden en zit het bedrijventerrein dus ‘op slot’.

 

Om het bedrijventerrein ‘van het slot’ te krijgen wordt gebruik gemaakt van één van de mogelijkheden die de Crisis- en herstelwet van 31 maart 2010 biedt. Dit betreft een wijziging van de Wet geluidhinder waarmee het college een geluidreductieplan moet vaststellen voor akoestisch volle bedrijventerreinen. In het ontwerp Geluidreductieplan Bedrijventerrein Venekoten wordt aangegeven hoe de overschrijding van de grenswaarden binnen een periode van vijf jaren teniet wordt gedaan.

Ter inzage

U kunt het ontwerp Geluidreductieplan Bedrijventerrein Venekoten vanaf 26 mei tot en met 6 juli 2016 inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde. Ook kunt u de stukken in Pdf-formaat inzien via de gemeentelijke website www.ooststellingwerf.nl.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kunt u op dit voornemen zowel mondeling als schriftelijk zienswijzen kenbaar maken. Iedereen mag van deze mogelijkheid gebruik maken.

Schriftelijk

Stuur uw zienswijze naar het college van Ooststellingwerf, Postbus 38, 8430 AA Oosterwolde. Vermeld in uw brief het onderwerp: zienswijze ontwerp Geluidreductieplan Bedrijventerrein Venekoten.

Mondeling

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Piet Plantenga van de afdeling Mens & Omgeving via (0516) 566 240. Bij hem kunt u terecht voor meer informatie over het plan.

Naar boven