WET RUIMTELIJKE ORDENING

Logo Westvoorne

bestemmingsplan Middeldijk / Moolhoek Rockanje

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 10 mei 2016 bestemmingsplan Middeldijk / Moolhoek Rockanje gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 26 mei 2016 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken downloaden van de website www.westvoorne.nl onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Ook is het plan in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.bpMiddeldMoolh-0100. Tot slot zijn de stukken in papieren vorm in te zien in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje.

Plangebied en doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan wordt opgesteld om:

  • een uitbreiding van Motoport Rockanje mogelijk te maken;

  • het bestemmingsplan in overeenstemming te brengen met de sanering van het lpg-verkooppunt van het tankstation aan de Middeldijk.

Het plangebied betreft de percelen:

  • Middeldijk 8, 10 en 18;

  • Moolhoek 6, 6a, 8, 10, 12, 14 en 16.

Instellen beroep tegen het bestemmingsplan

Met ingang van 27 mei 2016 kan op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden, voor zover het beroep ziet op de wijzigingen zoals die bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad zijn aangebracht.

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit in te dienen.

Een beroepsschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Dit kan alleen worden tegengegaan door een voorlopige voorziening van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State. Hiervoor moet binnen de termijn van de terinzagelegging van het vastgestelde plan beroep worden ingesteld en moet ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak worden ingediend op het bovengenoemde adres. Wanneer om voorlopige voorziening is verzocht, treedt het plan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

 

Rockanje, 25 mei 2016

 

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris, Rob Beek de burgemeester, Peter de Jong

Naar boven