Besluit van de directeur Divisie Individuele Zaken van 17 mei 2016, nr. 759140, houdende wijziging van het Mandaatbesluit directeur Divisie Individuele Zaken 2015

De directeur Divisie Individuele Zaken,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Mandaatbesluit directeur Divisie Individuele Zaken 2015 wordt gewijzigd als volgt:

Artikel 2 komt te luiden:

Artikel 2

Aan de directeur Divisie Individuele Zaken is voorbehouden:

  • a. het verlenen van ondermandaat van het krachtens dit besluit verleende ondermandaat, met uitzondering van het verlenen van ondermandaat betreffende het nemen van beslissingen in het werkproces Verblijf buiten de inrichting op grond van de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen, de Penitentiaire beginselenwet, artikel 77j van het Wetboek van strafrecht en artikel 570b van het Wetboek van strafvordering;

  • b. de beslissing tot beëindiging van de maatregel plaatsing in een inrichting voor jeugdigen;

  • c. de beslissing tot beëindiging van de maatregel plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders;

  • d. de beslissing tot beëindiging van de maatregel terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging van overheidswege.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 oktober 2015.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De directeur Divisie Individuele Zaken, A.J.F.M. Warffemius

TOELICHTING

Het Mandaatbesluit directeur Divisie Individuele Zaken 2015 betreft verlening van ondermandaat door de directeur van de Divisie Individuele Zaken van het mandaat dat volgt uit het Mandaatbesluit plv hoofddirecteur DJI 2015. Met dit besluit wordt door de directeur van de Divisie Individuele Zaken DJI aan de midden managers en operationeel managers binnen de Divisie Individuele Zaken de bevoegdheid verleend om namens de Minister van Veiligheid en Justitie besluiten te nemen (ondermandaat). In artikel 2 van dit besluit is tevens bepaald dat de midden managers en operationeel managers niet bevoegd zijn verder ondermandaat te verlenen aan de onder hen ressorterende medewerkers. Deze bevoegdheid is voorbehouden aan de directeur Divisie Individuele Zaken.

Inmiddels is gebleken dat behoefte bestaat aan de verlening van ondermandaat aan de senior selectiefunctionarissen voor het nemen van beslissingen in het werkproces Verblijf buiten de inrichting op grond van de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen en de Penitentiaire beginselenwet en het nemen van beslissingen inzake strafonderbreking.

In artikel 3, tweede lid, van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011, is bepaald dat ondermandaat steeds één hiërarchisch niveau verder kan worden doorgegeven.

Gelet op het voorbehoud in het Mandaatbesluit directeur Divisie Individuele Zaken 2015, dat alleen de directeur verder ondermandaat kan verlenen, betekent dit het Mandaatbesluit directeur Divisie Individuele Zaken 2015 op dit punt wijziging behoeft om de midden managers en de operationeel managers van de Divisie Individuele Zaken het gewenste ondermandaat te kunnen laten doorgeven aan de senior selectiefunctionarissen.

Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de beslissing tot beëindiging van de ISD-maatregel, onder de aan de directeur van de Divisie Individuele Zaken voorbehouden beslissingen te brengen.

De directeur Divisie Individuele Zaken, A.J.F.M. Warffemius

Naar boven