Gemeente Nissewaard: ontwerp bestemmingsplan Buitengebied West

Logo Nissewaard

De gemeente Nissewaard heeft een ontwerp voor het bestemmingsplan Buitengebied West voorbereid.

Inhoud

Het bestemmingsplan vervangt de oude bestemmingsplannen ‘Buitengebied’ (2008) van de voormalige gemeente Bernisse en ‘Buitengebied’ (2009) van de voormalige gemeente Spijkenisse. Het nieuwe bestemmingsplan heeft overwegend een consoliderend karakter waarbij aanwezige ruimtelijke en functionele kwaliteiten worden beschermd, maar er ook voldoende flexibiliteit wordt geboden om ondermeer innovatieve stallen en agrarische bedrijfsuitbreiding mogelijk te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via een zgn. wijzigingsbevoegdheid bouwvlakken en/of goot- en bouwhoogten te verruimen nadat hier per situatie een goede afweging in is gemaakt. Ook zijn via een afwijking schuilgelegenheden mogelijk voor het hobbymatig houden van vee. Met het bestemmingsplan wordt aangesloten bij het provinciaal beleid welke er op gericht is te sturen op verbetering van de ruimtelijke kwaliteit bij nieuwe ontwikkelingen in het buitengebied.

 

Het bestemmingsplan is naar aanleiding van ingediende vooroverleg- en inspraakreacties op een aantal punten gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan. De samenvatting en beantwoording van de reacties zijn terug te lezen in de Nota van beantwoording welke is bijgevoegd bij het bestemmingsplan.

De indieners van de inspraakreacties worden (zijn) schriftelijk op de hoogte gebracht omtrent de afhandeling van hun inspraakreactie.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit het buitengebied van de voormalige gemeente Bernisse, met uitzondering van het recreatiegebied, en de westelijke rand van het buitengebied van de voormalige gemeente Spijkenisse.

Planfase

Ontwerp.

Plannummer

NL.IMRO.1930.BPBGDWEST-2001

Inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan van 23 mei tot en met 3 juli 2016 inzien:

Reacties

U kunt van 23 mei tot en met 3 juli 2016 een zienswijze indienen. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk.

Een schriftelijke reactie stuurt u naar:

De gemeenteraad van de gemeente Nissewaard

Postbus 25

3200 AA Spijkenisse.

U kunt ook reageren via www.nissewaard.nl/ruimtelijkeplannen.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken bij het team Stadsontwikkeling.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het ontwerpbestemmingsplan dan kunt u telefonisch contact opnemen met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer: 140181.

Naar boven