Ontwerpbestemmingsplan‘Buitengebied Boskoop, derde actualisatie

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking o ntwerpbestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 17 mei 2016 het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Boskoop, 3e actualisatie is vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de volgende onderwerpen:

  • 1.

    De wijzigingsbevoegd voor een eerste bedrijfswoning wordt geschrapt.

  • 2.

    De voorwaarden bij een omzetting van agrarische bedrijfswoning naar plattelandswoning zijn gewijzigd.

  • 3.

    Een wijzigingsbevoegdheid voor de omzetting van agrarische bedrijfswoning naar burgerwoning is toegevoegd.

  • 4.

    Voor een groot aantal percelen wordt de bestemming van de agrarische bedrijfswoning gewijzigd naar burger- of plattelandswoning.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het bestemmingsplan heeft wat betreft de algemene regels betrekking op het totale plangebied van het bestemmingsplan Buitengebied. Wat betreft de omzettingen van de agrarische bedrijfswoningen heeft het plan betrekking op de volgende locaties:

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan, met NL.IMRO.0484.B152buigebbosk3act-ON01 met de bijbehorende bestanden van 26 mei 2016 tot en met 6 juli 2016, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / actuele bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren?

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het om het genoemde ontwerpbestemmingsplan gaat.

U kunt ook mondeling reageren door contact op te nemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via (0172) 46 56 41.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van de bestemmingsplan.

Procedure

Als u een schriftelijke of mondelinge zienswijze hebt gegeven, ontvangt u een nota waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. De reacties worden verwerkt in het definitieve bestemmingsplan. Na vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad kunt nog beroep instellen bij de Raad van State. Hoe en wanneer, wordt later bekend gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 25 mei 2016

Naar boven