Ontwerp-bestemmingsplan Nieuw-Mathenesse, eerste herziening

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.9 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 26 mei 2016 het ontwerp-bestemmingsplan Nieuw-Mathenesse, eerste herziening (NL.IMRO.0606.BP0034) ter inzage ligt.

Aanleiding

In 2013 is voor het gehele bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse het bestemmingsplan ‘Nieuw-Mathenesse’ vastgesteld. Sinds de vaststelling van het bestemmingsplan hebben enkele kleine ontwikkelingen plaatsgevonden in het plangebied. Daarnaast is door de reactieve aanwijzing van de provincie de regeling met betrekking tot volumineuze detailhandel niet meer in overeenstemming met de bestaande situatie en de provinciale regeling hieromtrent. Dit geeft aanleiding het bestemmingsplan op onderdelen en voor een beperkt aantal percelen te herzien.

Onderdelen herziening

Het bestemmingsplan wordt op de volgende onderdelen en voor de volgende percelen herzien:

• Het in overeenstemming brengen van de definitie van volumineuze detailhandel met de definitie uit de provinciale verordening ‘Ruimte’.

• Het bestemmen van de bestaande detailhandel in meubels aan de Buitenhavenweg 132 en 140 en Van Deventerstraat 26-30 met een maatbestemming.

• Het opnemen van een uitsterfregeling voor de op het bedrijventerrein aanwezige bedrijfswoningen.

• Het verwijderen van de maatbestemming ‘lampenfabriek’ van het pand Nieuw-Mathenesserstraat 46 wegens het staken van de productie van gloeilampen in het bedrijfspand.

Ter inzage

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 26 mei 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het ontwerp-bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.BP0034-0001 en via de website van de gemeente Schiedam (http://www.schiedam.nl/schiedam.net?id=106033).

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen tegen het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Schiedam, t.a.v. Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het voorontwerp-bestemmingsplan en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Naar boven