Ontwerp bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening noordelijke eilanden”,

Logo Gorinchem

o ntwerp beeldkwaliteitsplan en ontwerp besluit hogere geluidgrenswaarden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de Inspraakverordening 2011 en de Wet geluidhinder, dat vanaf woensdag 25 mei 2016 tot en met dinsdag 5 juli 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

  • 1.

    het ontwerp bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening noordelijke eilanden”, NL.IMRO.0512.BP2016159-3001;

  • 2.

    het ontwerp beeldkwaliteitsplan “Architectuur Noordelijke Eilanden, Hoog Dalem, Gorinchem”;

  • 3.

    het ontwerp besluit hogere geluidgrenswaarden wegverkeer- en spoorweglawaai.

Begrenzing en ligging plangebied

Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op de noordelijke eilanden in de woonwijk “Hoog Dalem” en is als volgt globaal begrensd:

  • westzijde: het terrein van de RWZI;

  • noordzijde: Griendweg;

  • oostzijde: het buitengebied;

  • zuidzijde: het nog te ontwikkelen middengebied van Hoog Dalem.

Inhoud

Het ontwerp bestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 420 woningen met bijbehorende privé- en openbare verblijfsruimten op de noordelijke eilanden van Hoog Dalem. De vier bestaande woningen en een bestaande woonzorginstelling aan de Griendweg worden in dit bestemmingsplan meegenomen. Hierdoor beschikken deze woningen en zorginstelling over een actuele planologische regeling. De regeling hiervoor is conserverend van aard. Deze bestaande woningen en zorginstelling behoren niet tot het nieuwbouwprogramma.

Het ontwerp beeldkwaliteitsplan bevat actuele kwalitatieve stedenbouwkundige richtlijnen waaraan de bebouwing op en inrichting van de noordelijke eilanden moet voldoen, om het gewenste streefbeeld te kunnen bereiken.

Het ontwerp besluit hogere grenswaarden heeft betrekking op de nieuwe woningen op de noordelijke eilanden, waar de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder wordt overschreden als gevolg van het verkeer op de rijksweg A15 en de Betuwelijn. Voor deze woningen zijn burgermeester en wethouders voornemens hogere waarden vast te stellen. De maximale ontheffingswaarde van de Wet geluidhinder wordt niet overschreden.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan, ontwerp beeldkwaliteitsplan en ontwerp besluit hogere geluidgrenswaarden liggen vanaf woensdag 25 mei 2016 tot en met dinsdag 5 juli 2016 tijdens de openingstijden ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Ontwerp --> Ontwerp bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening noordelijke eilanden” staat een rechtstreekse link naar het digitale ontwerp bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Indienen zienswijzen en i nspraakreacties

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan:

  • -

    een ieder schriftelijke zienswijzen indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Gorinchem;

  • -

    een ieder schriftelijke inspraakreacties indienen tegen het ontwerp beeldkwaliteitsplan bij de gemeenteraad van Gorinchem;

  • -

    belanghebbenden schriftelijke zienswijzen indienen tegen het ontwerp besluit hogere geluidgrenswaarden bij Burgemeester en wethouders van Gorinchem.

     

Schriftelijke zienswijzen en inspraakreacties moeten worden gestuurd naar Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijzen en inspraakreacties dienen de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze/inspraakreactie en het plan/besluit waarop de zienswijze/inspraakreactie betrekking heeft.

 

U kunt een mondelinge zienswijze en inspraakreactie indienen bij de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zijn telefoonnummer is 0183 - 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl.

 

Gorinchem, dinsdag 24 mei 2016

Naar boven