Ontwerpbestemmingsplan Rapenburg 48

Logo Leiden

Op 10 mei 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Rapenburg 48’ (NL.IMRO.0546.BP00127-0201) voor zienswijzen vrij te geven.

 

Aanleiding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de panden Rapenburg 48 en Pieterkerkhof 4a. Met dit bestemmingsplan wil de gemeente de huidige functies van deze panden inperken. Zo moeten de functies detailhandel, horeca, maatschappelijke doeleinden (met uitzondering van musea) en sport & recreatie worden verwijderd voor het pand aan het Rapenburg. Voor de panden aan de Pieterkerkhofzijde blijven de bestaande functies op grond van bestemmingsplan Binnenstad I gehandhaafd, waardoor de planologische wijziging beperkt is.

Met de huidige horeca-aanduiding uit het bestemmingsplan Binnenstad I kan een hotel gevestigd worden in het pand aan het Rapenburg 48. Dergelijke horeca is op deze locatie niet meer gewenst.

Daarnaast wil het college, naast het inperken van de gebruiksmogelijkheden, zeker stellen dat er geen bouwvolume vermeerdering in de toekomst plaatsvindt achter het hoofdgebouw.

De huidige bebouwing wordt het maximale bouwvolume in dit bestemmingsplan. Een deel van het tussenstuk (bebouwing) heeft nu in het huidige bestemmingsplan de bestemming Tuin. Deze omissie wordt in dit bestemmingsplan hersteld en deze bestaande bebouwing wordt opgenomen in het bouwvlak. De onbebouwde delen (de binnenplaats) krijgen de bestemming Tuin.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 20 mei gedurende zes weken ter inzage, dus tot en met donderdag 30 juni 2016.

De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en in pdf op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening. Gedurende de inzagetermijn kunnen in het atrium van het stadhuis en het Stadsbouwhuis de papieren stukken worden ingezien.

 

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn of haar zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning indienen bij het college van B&W van de gemeente Leiden (Postbus 9100, 2300 PC Leiden ter attentie van het Cluster Stedelijke Ontwikkeling, Team Ruimtelijke Ontwikkeling, o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Rapenburg 48’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van het Team Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 071.

 

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 of via het online contactformulier op www.leiden.nl/contact.

Naar boven