Bekendmaking

Logo Sint-Michielsgestel

Wet ruimtelijke ordening

Vaststelling bestemmingsplan “Jacobskamp Den Dungen 2e herziening

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 mei 2016 het bestemmingsplan “Jacobskamp Den Dungen 2e herziening” (ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan) ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

In de nieuwe woonwijk Jacobskamp in Den Dungen worden op een locatie ten westen van het Tennispad, aan de nieuwe straten genaamd Kruisboog, Middenveld en Vendel en Tennispad zelf, als gevolg van een herverkaveling andere woningtypen gerealiseerd dan op grond van het vigerende bestemmingsplan mogelijk is. Omdat meer rijwoningen worden gebouwd dan in de oorspronkelijke verkavelingsopzet, zal, naast de 9 reeds vergunde woningen aan het Middenveld, het aantal woningen in dit plandeel toenemen van 47 naar 54. Het vigerende bestemmingsplan maakt die herverkaveling niet mogelijk. Deze (partiële) herziening is het planologisch-juridisch kader voor de herverkaveling. Het omvat een bouwtitel en geeft richtlijnen voor het beheer.

De beleidsuitgangspunten zoals die zijn opgenomen in het vigerende bestemmingsplan “Jacobskamp”, zijn en blijven van toepassing.

B eeldkwaliteitsplan

Het vastgestelde beeldkwaliteitsplan behorende bij het vigerende bestemmingsplan “Jacobskamp”, is van toepassing bij de welstandsbeoordeling voor deze locatie. Het beeldkwaliteitsplan is het referentiekader voor de ruimtelijke vormgeving van de ontwikkelingen in het plangebied “Jacobskamp” en beoogt samenhang tussen architectonische uitwerking en stedenbouwkundige vormgeving.

Inzagetermijn, procedure en zienswijzen

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan “Jacobskamp Den Dungen 2e herziening”, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen van vrijdag 27 mei 2016 tot en met donderdag 7 juli 2016 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073 553 11 11).

Het digitale bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BP2016DDNJCBSKP102-VA01 raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0845.BP2016DDNJCBSKP102-VA01.

 

Tegen het ontwerp-bestemmingsplan waren geen zienswijzen ingediend. Tegen de ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan kan dan ook alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen destijds redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tegen het ontwerp-bestemmingsplan een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad.

 

Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Diebels van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer 073 553 16 26 of via het mailadres t.diebels@mijngemeentedichtbij.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

26 mei 2016

Naar boven