Kennisgeving ontwerpbesluit artikel 110A WET GELUIDHINDER in het kader van het wijzigingsplan “Borsels Buiten, gedeelte Sluisweg 1 en 1a, 2016”

Logo Borsele

Inzage

Burgemeester en wethouders van Borsele maken in het kader van artikel 110a van de Wet geluidhinder, het volgende bekend. Het college is voornemens om voor een toekomstige woning aan de Sluisweg 1a in Nieuwdorp, gelegen in het buitengebied, een hogere grenswaarde industrielawaai van maximaal 55 dB(A) vast te stellen. De stukken kunt u inzien vanaf 18 mei tot en met 29 juni in het gemeentehuis, Stenevate 10 in Heinkenszand. Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.30 uur tot 12.00 uur. Het ontwerpbesluit is daarnaast digitaal in te zien op de gemeentelijke website via www.borsele.nl.

Achtergrond

Het bestemmingsplan “Borsels Buiten”, dat op 26 juni 2007 door de gemeenteraad is vastgesteld, voorziet in een planologisch-juridisch regeling die het mogelijk maakt een woning te realiseren in bestaande cultuurhistorische voormalige agrarische bebouwing. Het college is voornemens de bouw van een nieuwe woning in de cultuurhistorische bebouwing aan de toekomstige Sluisweg 1a in Nieuwdorp mogelijk te maken. De betreffende locatie ligt binnen de geluidscontour van 50 tot 55 dB(A) van de verruimde geluidzone van het Sloegebied. Deze voldoet daarmee niet aan de eis van een maximaal toelaatbare grenswaarde van 50 dB(A) voor de bestemming ‘wonen’.

Op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder is het noodzakelijk, vooruitlopend of gelijktijdig met het vaststellen van het bestemmingsplan, voor de beoogde bouwlocatie een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, 55 dB(a), vast te stellen.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Borsele, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand of e-mailen naar info@borsele.nl.  Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze, verzoeken wij u om uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging een afspraak te maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. De afdeling is bereikbaar op (0113) 238389.

Heinkenszand, 16 mei 2016

Naar boven