Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan en voornemen milieueffectrapport (m.e.r.) voor Almere Poort

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een nieuw bestemmingsplan wordt voorbereid voor het plangebied van Almere Poort. Tevens maken zij bekend dat voor dit nieuwe bestemmingsplan een milieueffectrapportage-procedure wordt doorlopen. De eerste stap in deze procedure is het opstellen van een Notitie Reikwijdte en Detailniveau. De ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau m.e.r. bestemmingsplan Almere Poort’ ligt met ingang van maandag 23 mei 2016 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage (tot en met maandag 20 juni 2016).

 

Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan

Op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Almere bekend dat er een actualisatie van huidige bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gehele plangebied van Almere Poort

Er liggen op dit moment geen (formele) stukken ter inzage en het is in dit stadium niet mogelijk om formele zienswijzen naar voren te brengen. Gelegenheid tot het indienen van zienswijzen zal te zijner tijd worden geboden tijdens de ter inzage ligging van het ontwerpbestemmingsplan. Hiervan zal vooraf kennis worden gegeven op gemeenteblad.almere.nl, in de Staatscourant en op de Stadhuis-aan-huispagina in Almere Dichtbij. Dan wordt ook aangegeven hoe en binnen welke periode u kunt reageren op het plan.

 

Voornemen m.e.r. (artikel 7.9 Wet milieubeheer)

Bij de voorbereiding van het nieuwe bestemmingsplan behoort een onderzoek naar de milieueffecten van de nog te realiseren gedeelten van Almere Poort.

In het m.e.r. worden de milieueffecten van deze activiteiten beoordeeld. Ook zal worden onderzocht in het m.e.r. of een passende beoordeling dient te worden opgenomen in verband met de mogelijk significante gevolgen voor omliggende, te beschermen natuurgebieden.

De eerste stap in de procedure is deze kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van een m.e.r. en de ter inzage legging van de ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau m.e.r. bestemmingsplan Almere Poort’ (NRD). De NRD beschrijft wat (reikwijdte) en op welke manier (detailniveau) er in het m.e.r. wordt onderzocht. De NRD wordt voorgelegd aan de wettelijke adviseurs en bestuursorganen. Ook de Commissie m.e.r. wordt om advies gevraagd. De NRD wordt daarnaast ter inzage gelegd en een ieder kan een reactie indienen.

 

Hoe kunt u reageren?

Van maandag 23 mei tot en met maandag 20 juni 2016 kan een ieder schriftelijk (geen email) of mondeling zijn reactie op de NRD indienen.

U kunt uw reactie richten aan: burgemeester en wethouders van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. Notitie Reikwijdte en Detailniveau m.e.r. bestemmingsplan Almere Poort. Het is ook mogelijk uw reactie mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van DSO/ROM op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling ROM).

 

Waar kunt u het plan inzien?

De NRD ligt ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar de NRD bij een van de medewerkers van deze afdeling. U kunt de NRD inzien op de volgende tijden:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

 

Voor vragen over de NRD kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale versie is in pdf in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure. Aan de pdf-versie zijn echter geen rechten te ontlenen. Het is mogelijk de NRD in het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

 

Vervolgprocedure

Voor de totstandkoming van het m.e.r. wordt aangesloten bij de procedure van het bestemmingsplan. Nadat de NRD ter inzage heeft gelegen wordt het m.e.r. opgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met de ingekomen reacties. Het m.e.r. zal gezamenlijk met het ontwerp bestemmingsplan zes weken ter inzage worden gelegd. Een ieder wordt dan in de gelegenheid gesteld een zienswijze in te dienen. Ook de Commissie m.e.r. wordt om advies gevraagd over het m.e.r. In het definitieve bestemmingsplan motiveert de gemeente hoe is omgegaan met de resultaten van het m.e.r. het advies van de Commissie m.e.r. en de ingediende zienswijzen.

Naar boven