Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Buitengebied Emmen, bufferzone Weiteveen”

Logo Emmen

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend dat de gemeenteraad op 28 april 2016 het bestemmingsplan “Buitengebied Emmen, bufferzone Weiteveen” vervat in het GML-bestand “NL.IMRO.0114.2015013-B701” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet onder andere in het aanleggen van een bufferzone, de realisatie van een schaapskooi en een horeca-voorziening met informatieruimte aan de noordoost-zijde van het dorp Weiteveen.

Ten opzichte van het ontwerp is de ligging van het nieuwe fietspad aangepast, in de zin dat deze niet over het voormalige ontsluitingspad komt te liggen, maar direct bij het bestaande wandelpad door het dorpsbos (hoek De Scheperij-Veltmanlaan). De verbeelding van het bestemmingsplan is op dat punt gewijzigd voor de bestemming “Verkeer – Weg (aanduiding fietspad)”.

Vanaf 20 mei 2016 liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op afspraak kunt u het bestemmingsplan inzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen (op verzoek ook buiten kantooruren). Voor nadere informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen, tel.: 140591.

Het bestemmingsplan en raadsbesluit zijn ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (planid. “NL.IMRO.0114.2015013-B701”).

Gedurende de terinzagetermijn kan beroep worden ingesteld:

  • -

    door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan.

  • -

    door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan.

  • -

    door een belanghebbende tegen de aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven