Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan‘Dorpshart’

Logo Soest

Burgemeester en wethouders van Soest maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 juncto artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 19 mei 2016 gedurende zes weken voor een ieder het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart’ ter inzage ligt.

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het gebied op de kop van het braakliggende terrein op de hoek van de Kampweg en Banningstraat in de kern van Soesterberg.

Dit plan maakt het mogelijk om maximaal 70 appartementen te realiseren. In het plint van de minimaal 2 appartementengebouwen is het mogelijk een maatschappelijke- of dienstverlenende voorziening onder te brengen. Daarnaast biedt het plan de ruimte voor de aanleg van een dorpsplein van minimaal 1900m².

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart’ samen met de Nota van inspraak en vooroverleg (gedeelte Dorpshart) vastgesteld op 10 mei 2016. Het plan ligt van donderdag 19 mei tot en met woensdag 29 juni 2016 ter inzage bij de bibliotheek Soesterberg, Rademakerstraat 97 te Soesterberg.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis. Het inzien van het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart’ in het gemeentehuis kan alleen op afspraak. U maakt een afspraak via www.soest.nl/afspraak of bel met de gemeente (035) 609 34 11. Wij kunnen voor u, tegen betaling van leges, een kopie maken van de stukken.

Digitaal raadplegen

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart’ is digitaal in te zien op internet: www.soest.nl/bestemmingsplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is: NL.IMRO.0342.BPSTB0019-0201.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

Indienen zienswijzen

Tijdens de terinzagelegging van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart’ schriftelijk of mondeling naar voren brengen:

  • Schriftelijke zienswijzen stuurt u aan de gemeenteraad van Soest, Postbus 2000, 3760 CA Soest, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart’.

  • Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak met mevrouw Odile de Man, telefoonnummer (035) 609 34 66.

  • Digitale zienswijzen dient u in via www.soest.nl/zienswijze, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpshart’.

Naar boven