Ontwikkeling locatie ‘Breestraat 6 Westmaas’

Logo Binnenmaas

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Breestraat 6 Westmaas’ van 23 mei tot en met 4 juni 2016 ter inzage ligt. Met dit nieuwe bestemmingsplan is het mogelijk om één of twee woningen, of bijvoorbeeld een mantelzorgwoning te bouwen op het perceel Breestraat 6 in Westmaas.

Anterieure overeenkomst (exploitatieovereenkomst)

Ook maken burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas bekend dat zij op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening op 12 mei 2016 een overeenkomst hebben gesloten met de heren A.P. en C. Plomp met betrekking tot bovengenoemd bestemmingsplan. In de overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de het plan vastgelegd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met mevrouw M. Stapel

Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit milieubeheer

In verband met de ontwikkeling op het perceel Breestraat 6 in Westmaas is het college van burgemeester en wethouders voornemens om op grond van artikel 2.20, lid 1 ‘Activiteitenbesluit milieubeheer’ aan Camping-Jachthaven De Rietgors maatwerkvoorschriften op te leggen. Het perceel Breestraat 6 ligt ten westen van de Camping-Jachthaven. Door de wijziging van het bestemmingsplan is gebleken dat de Camping-Jachthaven wordt beperkt in haar activiteiten. Binnen de kaders van de Handreiking industrielawaai en vergunningverlening wil ons college maatwerk opleggen zodat mogelijke beperkingen voor de Camping-Jachthaven teniet worden gedaan.

 

Tijdens de ter inzage termijn van 23 mei tot en met 4 juni 2016 kunnen het ontwerpbestemmingsplan, de zakelijke beschrijving van de exploitatieovereenkomst en de ontwerpbeschikking maatwerkvoorschriften op afspraak worden ingezien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’ en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tijdens de periode dat voornoemde stukken ter inzage liggen, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking maatwerkvoorschriften. Eventuele zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking maatwerkvoorschriften kunnen worden gericht aan de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Postbus 550, 3300 AN Dordrecht. Het indienen van een zienswijze of bezwaarschrift tegen de exploitatieovereenkomst is niet mogelijk.

 

Maasdam, 20 mei 2016

Naar boven