Onherroepelijk bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening winkeleiland”

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend, dat op woensdag 27 april 2016 onherroepelijk zijn geworden:

  • -

    het bestemmingsplan “Hoog Dalem, herziening winkeleiland”, NL.IMRO.0512.BP2015151-4001;

  • -

    het besluit om ten behoeve van dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen;

  • -

    het beeldkwaliteitsplan “Kwaliteitskader woon-winkeleiland Hoog Dalem, Gorinchem”;

  • -

    het besluit hogere geluidgrenswaarden.

Begrenzing en ligging plangebied

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het winkeleiland in de woonwijk “Hoog Dalem” en is als volgt globaal begrensd:

  • -

    westzijde: Spijksesteeg;

  • -

    noordzijde: Griendweg;

  • -

    oostzijde: het terrein van de RWZI;

  • -

    zuidzijde: het nog te ontwikkelen maatschappelijk voorzieningengebied van Hoog Dalem.

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van het winkeleiland in Hoog Dalem, bestaande uit detailhandelsvoorzieningen (inclusief bijbehorende functies als lichte horeca en dienstverlening), eerstelijnsvoorzieningen, appartementen, grondgebonden woningen, zorgwoningen en bijbehorende voorzieningen.

De gemeenteraad heeft bij het vaststellen van het bestemmingsplan expliciet besloten om voor dit bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen. Het kostenverhaal is namelijk via de grondexploitatie voor Hoog Dalem voldoende verzekerd.

Het beeldkwaliteitsplan bevat actuele kwalitatieve stedenbouwkundige richtlijnen waaraan de bebouwing op en inrichting van het winkeleiland moet voldoen, om het gewenste streefbeeld te kunnen bereiken.

Het besluit hogere grenswaarden heeft betrekking op de nieuwe woningen op het winkeleiland, waar de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder wordt overschreden als gevolg van het verkeer op de Spijksesteeg of de Betuwelijn. Voor deze woningen hebben burgermeester en wethouders hogere waarden vastgesteld. De maximale ontheffingswaarde van de Wet geluidhinder wordt niet overschreden.

Ter inzage

Het onherroepelijk bestemmingsplan wordt verbeeld op een landelijke voorziening. Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen, onder de koppen “Onherroepelijk” en “Onherroepelijk bestemmingsplan Grote Haarsekade 127”, staat een link naar deze landelijke voorziening. Afschriften van het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan, het beeldkwalieitsplan en het besluit hogere geluidgrenswaarden zijn op te vragen bij de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zijn telefoonnummer is 0183 - 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl.

Beroep

Tegen het bestemmingsplan, het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan en het besluit hogere geluidgrenswaarden is geen beroep ingesteld. Het beeldkwaliteitsplan moet worden aangemerkt als een beleidsregel. Op grond van artikel 8:2 Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar en/of beroep worden ingediend tegen de vaststelling van een beleidsregel en de inwerkingtreding hiervan.

 

Gorinchem, dinsdag 24 mei 2016

Naar boven