Bestemmingsplan ‘Reparatieplan Wouwseweg 9-11’ gewijzigd vastgesteld

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeenten Bergen op Zoom maakt bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 21 april 2016 het bestemmingsplan 'Reparatieplan Wouwseweg 9-11', met plannummer NL.IMRO.0748.BP0219-0301 gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Aanleiding/doel

Met het bestemmingsplan ‘Reparatieplan Wouwseweg 9-11’ wordt uitvoering gegeven aan de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De twee percelen Wouwseweg 9 en 11 waren aanvankelijk opgenomen in het bestemmingsplan ‘Wouwseweg e.o.’ dat op 31 maart 2011 door de gemeenteraad van Bergen op Zoom is vastgesteld. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het vaststellingsbesluit vernietigd voor zover het de bestemming ‘Wonen’ ter plaatse van het perceel Wouwseweg 9 en de bestemming ‘Bedrijf’ ter plaatse van het perceel Wouwseweg 11 betreft. De reden hiervoor was dat er onvoldoende rekening is gehouden met de veiligheidsafstanden vanuit het Activiteitenbesluit.

In verband met de gedeeltelijke vernietiging is daarom voor deze delen opnieuw een bestemmingsplan vastgesteld. Het gasstation op Wouwseweg 11 blijft met dit bestemmingsplan gehandhaafd. Voor het perceel Wouwseweg 9 is gekozen voor de bestemming ‘Bedrijf’.

Wijziging en

Het plan is op onderdelen gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn deels naar aanleiding van ingediende zienswijzen en deels ambtshalve aangebracht. Deze wijzigingen zijn aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken, met inbegrip van het besluit tot het verlenen van hogere waarden, ligt met ingang van 23 mei 2016 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website http://www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0219-0301).

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ‘s -Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening via telefoonnummer 0164 - 277 532.

Bergen op Zoom, 22 mei 2016

Naar boven