RECTIFICATIE: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Heidemeer 2015’

Logo Heerenveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerenveen maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad op 21 maart 2016 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Heidemeer 2015’ (IMRO-identificatie NL.IMRO.0074.BPNHeidemeer2015-VG01) gewijzigd vast te stellen. De wijzigingen die door de gemeenteraad bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, zijn opgesomd in een bij het raadsbesluit behorende bijlage.

Het vastgestelde plan is een conserverend bestemmingsplan en legt de bestaande planologische situatie vast voor de woonwijk Heidemeer, het hotel en de golfbaan. Dit in het kader van het project ‘Actualisatie bestemmingsplannen Heerenveen’.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 19 mei 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. De stukken zijn digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het bestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie en de naam van het bestemmingsplan of via het planID-nummer NL.IMRO.0074.BPNHeidemeer2015-VG01.

Daarnaast is een papieren versie van het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit in te zien tijdens openingsuren in het gemeentehuis (centrale receptie), Crackstraat 2 te Heerenveen. Bij verschillen tussen de digitale versie en de papieren versie van het bestemmingsplan, is de digitale versie bepalend.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen dit besluit schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • -

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • -

    een ieder, tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

 

Burgemeester en wethouders van Heerenveen

Naar boven