Vastgesteld bestemmingsplan “Benschop Uitbreiding, noordelijk deel” Lopik, omgevingsvergunningen en maatwerkvoorschriften

Logo Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken op grond van artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat:

  • Op 26 april 2016 het bestemmingsplan “Benschop Uitbreiding, noordelijk deel gewijzigd is vastgesteld;

  • Op 3 mei 2016 de omgevingsvergunning is verleend voor de bouw van woningen in het noordelijk deel (fase 2) van de woningbouwuitbreiding aan de oostzijde van de kern Benschop

  • Op 3 mei 2016 de omgevingsvergunning is verleend voor het uitbreiden van een ligboxenstal, de bouw van een mestloods, keerwand en werktuigenberging op Dorp 113 te Benschop;

  • Op 12 mei 2016 het besluit is genomen tot het stellen van maatwerkvoorschriften op grond van het Activiteitenbesluit voor het agrarisch bedrijf, Dorp 113 te Benschop.

Coördinatie

Bovengenoemde besluiten worden overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 16 december 2014 op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid en bekend gemaakt.

Inhoud van het plan

Het plan heeft betrekking op het noordelijk deel (fase 2) van de woningbouwuitbreiding aan de oostzijde van de kern Benschop. Daarmee wordt een gedeelte van het bestemmingsplan “Landelijk gebied” vervangen. Het plan vormt de juridisch planologische basis voor woningbouwuitbreiding van maximaal 55 woningen.

Tevens bevat het plan het agrarisch perceel aan Dorp 113. De bebouwingsmogelijkheden voor dit perceel worden verruimd tot 1,5 ha. De bebouwings- en gebruiksmogelijkheden op dit perceel worden afgestemd op de woningbouwuitbreiding.

Ter inzage

Onderstaande documenten met bijlagen liggen van 18 mei 2016 tot en met 5 juli 2016 voor een ieder ter inzage:

  • 1.

    het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Benschop Uitbreiding, noordelijk deel”;

  • 2.

    de omgevingsvergunning voor de bouw van woningen in het noordelijk deel (fase 2) van de woningbouwuitbreiding;

  • 3.

    de omgevingsvergunning voor het uitbreiden van een ligboxenstal, de bouw van een mestloods, keerwand en werktuigenberging op Dorp 113 te Benschop;

  • 4.

    het besluit tot het stellen van maatwerkvoorschriften op grond van het Activiteitenbesluit voor het agrarisch bedrijf, Dorp 113 te Benschop;

  • 5.

    De papieren versie van de documenten 1 t/m 4 kan in genoemde periode zonder afspraak worden ingezien op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, Raadhuisplein 1 te Lopik. Ook buiten deze openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk. Hiervoor kunt u een aparte afspraak maken via tel. (0348) 559955.

    Het bestemmingsplan met bijlagen is tevens digitaal te raadplegen op:

    • de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0331.08Benschopuitbrn-BP01;

    • de gemeentelijke website www.lopik.nl, Plannen, Benschop/vastgesteld.

Beroep Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Naar aanleiding van de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunningen en het besluit tot het stellen van maatwerkvoorschriften kan gedurende genoemde termijn van 18 mei 2016 tot en met 5 juli 2016 beroep bij de Raad van State worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om tijdig zienswijzen naar voren te brengen;

  • die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. Voor wat betreft het bestemmingsplan zijn de wijzigingen terug te vinden in het onderdeel ‘Staat van wijzigingen’ van het raadsvoorstel/-besluit nr. 6.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkintreding

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunningen en het besluit tot het stellen van maatwerkvoorschriften daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, te weten op 6 juli 2016 in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Lopik, 17 mei 2016

Naar boven