Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Amsterdamsestraatweg

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 20 mei 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Amsterdamsestraatweg, dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BPAMSTERDAMSESTRAA-ON01 en de concept-aanpassing van profiel 12 van het Ontwikkelingskader horeca Utrecht 2012 die als bijlage 3 bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan is opgenomen.

 

Plangebied en doelstelling

Het bestemmingsplan bestrijkt de percelen die aan de Amsterdamsestraatweg grenzen: aan de westzijde tussen de Sint-Josephlaan en de (afslag naar) de Daalsetunnel en aan de oostzijde tussen de Cornelis Mertensstraat en de Weerdsingel Westzijde. Het plangebied bestaat ook uit de percelen die grenzen aan het westelijke deel van de Marnixlaan, het deel tussen de Amsterdamsestraatweg en de rotonde waar de Van Egmondkade op uitkomt.

 

Het nieuwe bestemmingsplan levert een bijdrage aan het verbeteren van de leefbaarheid en de economische structuur van de Amsterdamsestraatweg door onwenselijke gebruiksveranderingen van panden tegen te gaan en door regels te stellen die de winkelstructuur in winkelconcentratiegebieden versterken en die buiten de winkelconcentratiegebieden transformatie naar wonen bevorderen.

 

In verband met de versterking van de winkelconcentratiegebieden wordt voorgesteld om de mogelijkheid om de lichtste vorm van horeca, de zogenaamde ‘daghoreca’ (categorie D2), in de Amsterdamsestraatweg te vestigen te verruimen. Tegelijkertijd worden de eisen voor ondersteunende horeca buiten de winkelconcentratiegebieden aangescherpt. In bijlage 3 bij de toelichting van het bestemmingsplan is de beoogde verandering van het horecabeleid opgenomen.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 20 mei 2016 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 30 juni 2016 in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ, Utrecht.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

 

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl; (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

- via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen.

 

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan of over het veranderen van het horecabeleid voor de Amsterdamsestraatweg indienen bij:

 

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

t.a.v. W.C.F. van Gelder

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

 

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Amsterdamsestraatweg.

 

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860226 b.g.g. 030 2860229) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

 

Naar boven