Gemeente Maastricht, voorbereidingsbesluit Belvédère.

Logo Maastricht

Conform het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Maastricht bekend, dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 17 mei 2016 heeft besloten te verklaren, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het ‘Retailpark Belvédère’ ter plaatse van de PDV-locatie in het Belvédèregebied.

 

Met dit besluit wordt een voorbereidingsbescherming beoogd, waarmee een aanhoudingsplicht geldt voor omgevingsvergunningsaanvragen voor de activiteiten bouwen en aanleggen. Daarnaast bevat het voorbereidingsbesluit een verbod om het gebruik van de in dit besluit begrepen gronden of bouwwerken te wijzigen. Het college van burgemeester en wethouders kan bij een omgevingsvergunning afwijken van dit verbod, indien het gebruik in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan.

 

Begrenzing van de locatie

De locatie wordt begrensd door de Belvédèrelaan, het nieuwe Noorderbrugtracé, de Industrieweg, en een gedeelte van de Sandersweg, met uitzondering van de gronden van het reeds gerealiseerde gedeelte van de PDV-concentratie.

 

Terinzagelegging, verbeelding en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 20 mei 2016 ligt het voorbereidingsbesluit ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht.

Het digitale besluit is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.vbretailbelv-vg01

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website:www.gemeentemaastricht.nl

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking de dag nadat het bekend is gemaakt en heeft een werkingsduur van één jaar. Ingevolge artikel 8:5, lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht is tegen het voorbereidingsbesluit geen bezwaar/beroep mogelijk.

 

Maastricht, 19 mei 2016

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

Namens deze:

P.J. Buijtels, secretaris J.M. Penn-te Strake, burgemeester

Naar boven