Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan 1e herziening Van Sijpesteijnkade, Westflank Noord-HOV, Stationsgebied en bijbehorend besluit Hogere waarde (Wet geluidhinder)

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 83 Wet geluidhinder en 110a van de Wet geluidhinder bekend dat met ingang van 20 mei 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:

 

• het ontwerpbestemmingsplan 1e herziening Van Sijpesteijnkade, Westflank Noord-HOV, Stationsgebied vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BP1EHERWESTFLNOOR-ON01.gml

• het ontwerpbesluit Wet geluidhinder HW1136.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied is gelegen in het Stationsgebied van Utrecht en wordt globaal begrensd door het spoorwegemplacement aan oostelijke zijde, de Mineurslaan in het westen, het Westplein in het Noorden, en Stadskantoor en Jaarbeursplein in het zuiden.

 

De hoofddoelstelling van deze herziening is de verruiming van de maximaal toegestane brutovloeroppervlakte voor de functie 'wonen' met 6.000 m2 BVO planologisch-juridisch mogelijk te maken. Het betreft louter een functionele herziening van het bestemmingsplan. De toegestane bouwvolumes (maximale bouwhoogten, bouwvlakken e.d.) blijven ongewijzigd. De verbeelding van het bestemmingsplan Van Sijpesteijnkade, Westflank Noord-HOV, Stationsgebied wijzigt niet.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge hoofdstuk 4 Besluit geluidhinder. De 'voorkeursgrenswaarde' wordt vanwege wegverkeer en railverkeer overschreden.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen van vrijdag 20 mei 2016 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 30 juni 2016 ter inzage in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 3521 AZ, 5e verdieping, Utrecht.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar:

 

• via de landelijke site ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

• via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen (op de gemeentelijke website staat ook het besluit hogere waarden)

 

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarden indienen bij:

 

De gemeenteraad van Utrecht Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling,

afdeling Gebiedsontwikkeling

Ter attentie van de heer drs. ing. R.W.C Crusio

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

 

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan 1e herziening Van Sijpesteijnkade, Westflank Noord-HOV, Stationsgebied

 

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860226 b.g.g. 030- 2860229) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

 

Naar boven