Bestemmingsplan ‘Vishoek, Hoekstraat en Muurstraat’

Logo Groningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Vishoek, Hoekstraat en Muurstraat’ met ingang van 21 januari 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, vanaf 14.00 uur uitsluitend op afspraak. Op dit adres zijn exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken op aanvraag tegen betaling verkrijgbaar.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl en gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP556VisHoekMuurst-ow01. De digitale planbestanden zijn te vinden op plannen.groningen.nl/ro-online/plannen/.

 

Het bestemmingsplan ‘Vishoek, Hoekstraat en Muurstraat’ is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ´Binnenstad´, vastgesteld op 26 november 2014. Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de beëindiging van de prostitutie in het A-kwartier. Met het nieuwe bestemmingsplan wil de gemeente het woon- en leefklimaat in de Vishoek, Hoekstraat en Muurstraat verbeteren. Met het oog hierop worden de regels van het geldende bestemmingsplan aangescherpt, onder andere door het invoeren van een volledig verbod op seksinrichtingen en strengere eisen voor woonfuncties (zoals een minimumoppervlakte-eis van 50 m² voor woningen en een verbod op kamerverhuur). Daarnaast introduceert het nieuwe bestemmingsplan een regeling voor fietsparkeren. De mogelijkheden voor functiemenging worden verruimd door ook daghoreca toe te staan.

 

Vanaf 21 januari tot en met 2 maart 2016 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de afdeling Ruimtelijk Beleid en Ontwerp, tel. (050) 367 83 40.

Het is tevens mogelijk een zienswijze online in te dienen. Dat kan via de website gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen door gebruik te maken van het formulier onder de knop ‘Online zienswijze indienen’ of bij raadpleging van het plan op de digitale kaart.

 

Gemeente Groningen, 20 januari 2016

Naar boven