Ontwerpbestemmingsplan Klooster Koningsbosch, Kerkstraat 119, Koningsbosch

Logo Echt-Susteren

Het bestemmingsplan ‘Klooster Koningsbosch’ ziet op het renoveren van het Klooster te Koningsbosch tot een hotel en het realiseren van 45 woningen in de ommuurde kloostertuin op het perceel, kadastraal bekend gemeente Echt, sectie P, nummer 488, plaatselijk bekend Kerkstraat 119 Koningsbosch. Door deze ontwikkeling wordt het in verval geraakte monumentale klooster ‘Liefdezusters van het Kostbaar Bloed’ gerestaureerd en opnieuw ingevuld en wordt de ommuurde kloostertuin getransformeerd tot een woongebied, waarbij tevens een commerciële voorziening in de vorm van een buurtsupermarkt zal worden gerealiseerd.

 

Het ontwerpplan ligt vanaf 13 mei 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt. Op maandag van 9.00 tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. De bestemmingsplannen kunnen ingezien worden via www.echt-susteren.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Gedurende deze termijn bestaat voor een ieder de mogelijkheid om zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen in te dienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden ingediend bij de gemeenteraad van Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van “Ontwerpbestemmingsplan Klooster Koningsbosch”. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact opgenomen worden met Team Beleidsontwikkeling, cluster Ruimtelijke Ordening (0475-478 478).

 

Na afloop van de zienswijzenprocedure zal de gemeenteraad een besluit nemen over de vaststelling van dit bestemmingsplan inclusief het evt. zienswijzenrapport en de ambtshalve aanpassingen.

 

Echt-Susteren, 12 mei 2016

Naar boven