Voorgenomen vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder Kerkhoflaan 11 Lichtenvoorde

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders gaan in het kader van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden voor het wegverkeerslawaai vaststellen voor de te realiseren woning gelegen naast de bestaande woning Kerkhoflaan 11 te Lichtenvoorde.

Geluidbelasting

Het ontwerp van de omgevingsvergunning Wabo omvat de realisatie van een nieuwe woning in de geluidszone van de provinciale weg N18. Er is onderzocht wat de toekomstige geluidbelasting op de gevels van deze woning als gevolg van het wegverkeerslawaai zal zijn. Uit de geluidberekeningen blijkt dat de gevelgeluidbelasting de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder overschrijdt op twee gevels van de nieuwe woning. Voor de woning ter plaatse van deze hogere geluidbelasting stelt de gemeente hogere grenswaarden vast.

Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 23 juni 2016. Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 4 te Lichtenvoorde.

Ook kunt u het plan hier digitaal raadplegen of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393482), en gemotiveerd zijn zienswijze omtrent de projectafwijking naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

 

Naar boven