Vastgesteld uitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 1” en besluit hogere waarden, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij het uitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 1” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0104U07-VAST op 12 januari 2016 gewijzigd hebben vastgesteld. Ook het besluit hogere waarden inzake dit uitwerkingsplan is op 12 januari 2016 genomen.

Beschrijving ui t w e rk ingsplan en besluit hogere waarden

Het uitwerkingsplan ligt in deelplan 5 van de wijk Westpolder/Bolwerk in Berkel en Rodenrijs en biedt een planologisch-juridisch kader voor de verdere woningbouw (vrijstaande, twee-onder-één-kap- en rijwoningen) in deelplan 5 in aansluiting op het onherroepelijke uitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, basisschool Westpolder 2 en woningen deelplan 5, bouwstroom 1”. Het uitwerkingsplan is globaal gelegen tussen de Randstadrail in het westen, de Zilvergracht en Het Gouden Hart aan de zuidkant en aansluitend op het uitwerkingsplan voor de basisschool Westpolder 2 en de woningen van de eerste bouwstroom. Voor een deel, dat nog niet gerealiseerd is, wordt bovengenoemd onherroepelijke uitwerkingsplan ook herzien vanwege een andere inrichting (maatvoering) van de woningen en het vervangen van een aantal woningen door een zorggebouw voor onzelfstandige woningen.

De gewijzigde vaststelling betreft een wijziging in de regels op grond van het vervallen van de wettelijke bepaling daarvoor. Deze wijziging is verwoord in paragraaf 7.4 van de toelichting en leidt niet tot een inhoudelijke wijziging van het plan.

In verband met de herziening van het deel van het onherroepelijke uitwerkingsplan is ook de geluidssituatie zo veranderd dat een ander besluit hogere waarden noodzakelijk was, aangezien dit gekoppeld is aan het uitwerkingsplan. Het eerder genomen besluit hogere waarden voor het onherroepelijke uitwerkingsplan is bij het nemen van dit nieuwe besluit hogere waarden dan ook ingetrokken.

Het besluit hogere waarden heeft betrekking op 2 woningen en een deel van het zorggebouw die (direct) langs de Randstadrail liggen. Het besluit is als bijlage 8 bij de toelichting opgenomen.

I nz ag e

U kunt het plan en het besluit hogere waarden inzien vanaf dinsdag 19 januari 2016:

  • via ruimtelijkeplannen.nl:

  • via Ruimtelijke plannen Lansingerland: http://1621.roview.net/

Beroep

Vanaf woensdag 20 januari 2016 tot en met dinsdag 1 maart 2016 kunnen belanghebbenden een (schriftelijk) beroepschrift indienen tegen zowel het uitwerkingsplan, als het besluit hogere waarden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). 

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking op woensdag 2 maart 2016, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis – en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven