VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN PIONIERKWARTIER, FASE 1

Logo Veenendaal

De gemeenteraad van Veenendaal heeft op 28 april 2016 het bestemmingsplan “Pionierkwartier, fase 1” ongewijzigd vastgesteld. Dat betekent dat in het gebied van het bestemmingsplan andere regels gelden voor het bebouwen en het gebruik van die gronden. Dit heeft mogelijk gevolgen voor belanghebbende eigenaren en gebruikers van gronden (in de omgeving van) het plangebied.

Inhoud bestemmings plan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een invulling van een deel van het zogenoemde Pionierkwartier. Deze invulling is gepland op een perceel op de hoek Parallelweg/Ambachtsstraat, ten westen van het gebouw ‘De Rozenbottel’. Het gaat daarbij om een gebouw met in de onderlaag een ruimte voor (maatschappelijke) dienstverlening en 14 appartementen in de twee lagen daarboven. De ruimte in de onderlaag (plint) van het gebouw krijgt waarschijnlijk een invulling met een praktijk voor fysiotherapie.

Geen exploitatieplan

Het verhaal van de kosten voor de realisering van dit bestemmingsplan is via de grondexploitatie verzekerd. Daarom is voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan vastgesteld.

Plan inzien

Wilt u meer weten over de inhoud van het plan? Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken digitaal inzien.

Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 11 mei 2016.

In deze publicaties vindt u rechtstreekse links naar het bestemmingsplan.

Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicaties terugvinden.

 

U kunt het bestemmingsplan ook op het gemeentehuis inzien. Het plan (verbeelding, regels, toelichting), het vaststellingsbesluit en eventuele andere bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 12 mei 2016 tot en met vrijdag 24 juni 2016 ter inzage bij het Omgevingsloket in de centrale hal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 tot 20.00 uur

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur

Beroep

U kunt tegen het plan beroep instellen als u belanghebbende bent en als u eerder in de procedure een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan. Als u kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest om met een zienswijze te reageren op het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook beroep indienen.

Heeft u tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijze ingediend, dan kunt u dus in beginsel geen beroep instellen.

Hoe stelt u beroep in?

Als u beroep wilt instellen, moet u een beroepschrift indienen. Dat kan per brief. De brief stuurt u vervolgens naar: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Burgers kunnen met hun DigiD ook beroep indienen via het digitale loket op de website van de Raad van State. Aan het in behandeling nemen van het beroepschrift zijn kosten verbonden.

Binnen hoeveel tijd kunt u een beroepschrift indienen?

Het instellen van beroep kan van vrijdag 13 mei 2016 tot en met vrijdag 24 juni 2016 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’S-GRAVENHAGE. Is uw beroepschrift niet binnen de beroepstermijn ingediend, dan verspeelt u - op zeer uitzonderlijke gevallen na - uw recht om beroep in te stellen. Let dus goed op deze termijn.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op zaterdag 25 juni 2016. Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Maar het bestemmingsplan kan intussen voor u onherstelbare gevolgen hebben. Daarom kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als u het verzoek om voorlopige voorziening indient binnen de beroepstermijn treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op uw verzoek is beslist.

 

U kunt in één brief beroep instellen èn een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Geef in de brief dan duidelijk aan dat u beide doet. Het beroepschrift en het verzoekschrift zijn, zelfs als u ze in één brief combineert, twee afzonderlijke procedures waarvoor u twee keer kosten moet betalen. U kunt niet alléén een verzoek om voorlopige voorziening doen; u moet ook beroep ingesteld hebben.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan kunt u eveneens contact opnemen met de heer G. Drost van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Naar boven