Vaststellenbestemmingsplan ‘Dorpskom Castricum’

Logo Castricum

Burgemeester en wethouders van Castricum maken als gevolg van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het bestemmingsplan ‘Dorpskom Castricum’ gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 31 maart 2016. De gemeenteraad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan.

Begrenzing

Het plangebied ligt aan de noord- en zuidzijde van het centrum van Castricum. De begrenzing wordt in het noorden gevormd door de Ruiterweg en de Prinses Beatrixstraat. In het oosten vormen de Dorpsstraat, Cieweg, Het Strengh, Breedeweg en Rollerusstraat de plangrens. In het zuiden is dat Schoutenbosch en aan de westzijde wordt de grens gevormd door de Stationsweg en Mient. De Dorpsstraat, de Burgemeester Mooijstraat en het zuidelijk deel van de Torenstraat maken geen deel uit van het plangebied.

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Dorpskom Castricum’, is opgesteld om een eigentijds planologisch en juridisch kader te bieden voor het beschermen van het woon- werk- en leefmilieu in het plangebied. Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het actualiseren van de dorpskom van Castricum. Hoofdzakelijk staat de bestaande situatie centraal, waarbij tevens is gedacht aan flexibiliteit voor kleinschalige uitbreidingsmogelijkheden. Daarnaast is één ontwikkeling meegenomen in het plan, namelijk het herbouwen van de huidige woningen aan de Hoogevoort 8 t/m 36.

Wijzigingen

Het vastgestelde bestemmingsplan is naar aanleiding van ontvangen zienswijzen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op een aantal punten gewijzigd. Daarnaast zijn er enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Het betreffen reparaties van enkele technische omissies. Daarnaast zijn de bouw en gebruiksmogelijkheden van de begraafplaats bij de Nederlands Hervormde Dorpskerk ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ingeperkt met als doel de monumentale kerk en begraafplaats beter te beschermen Voor een volledig overzicht van wijzigingen verwijzen wij u naar de locaties waar de stukken ter inzage liggen.

Inzage

Het bestemmingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, liggen vanaf 11 mei 2016 ter inzage in het gemeentehuis van Castricum. De stukken liggen ter inzage totdat de beroepstermijn is verstreken. Tevens is het plan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0383.BPC15Dorpskom-VS01

Beroep

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Daarvoor kan, als u nadelige gevolgen van het besluit voorziet tijdens de behandelingsperiode van uw beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voorwaarde is dat tevens een beroepschrift is ingediend. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie: mevr. H. Goverde-Bruins, tel. 14 0251.

Burgemeester en wethouders van Castricum,

11 mei 2016

Naar boven