Gemeente Rhenen - Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Buitenwal”

Logo Rhenen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 december 2015 het bestemmingsplan “Rhenen Buitenwal” gewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij heeft de raad ook het Beeldkwaliteitsplan “Rhenen Buitenwal” als onderdeel van de Welstandsnota (gewijzigd) vastgesteld.

Inhoud

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op twee gebieden ter weerszijden van de Rijnstraat net buiten de oude stadsmuur aan de zuidkant van Rhenen. Hier was tot voor kort een zand- en grindhandel gevestigd. Het plangebied is ongeveer 0,5 ha groot. De planvoorschriften maken een woongebied voor maximaal 10 woningen in een enigszins flexibele ruimtelijke opzet mogelijk.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn wijzigingen in de Toelichting, de Regels en de Verbeelding doorgevoerd, zoals opgenomen in de Aangepaste Nota van wijzigingen bij het raadsbesluit.

Toelichting

In hoofdstukken 4, 6, 7 en 8 zijn wijzigingen opgenomen. Het betreft vervallen van de afwijkingsbevoegdheid voor goot- en bouwhoogte naar 7 resp. 12 m, de passage over beschermd stadsgezicht, de financieel-economische uitvoerbaarheid de maatschappelijke haalbaarheid, wijziging bijlage 18 (Beeldkwaliteitsplan), toevoegen bijlage 19 (Zienswijzenota).

Regels

Het betreft de inhoudsopgave, de volgorde van bestemmingen, artikelen 5.5.1 onder b (tabel), 5.4.1. (verwijzing naar bijlage), 5.4.4.2 (herstel schrijffout), vervallen afwijkingsbevoegdheid bestemming Wonen (goot-/bouwhoogte), opnemen bij specifieke bouwaanduiding “geen afstand zijdelingse perceelsgrens” de woning aan één zijde op de perceelsgrens mag worden gebouwd, toevoeging bijlage 2 Parkeerbeleidsplan.

Verbeelding

Bij kavel 2 is de specifieke bouwaanduiding “geen afstand zijdelingse perceelsgrens” opgenomen.

Beeldkwaliteitsplan

Het Beeldkwaliteitsplan “Rhenen Buitenwal” is gewijzigd doordat de passages over de grotere toegestane goot- en bouwhoogte van 7, resp. 12 m zijn komen te vervallen conform het bestemmingsplan. Het beeldkwaliteitsplan zal aan de Welstandsnota worden toegevoegd. Hierdoor kan het beeldkwaliteitsplan als toetsingskader voor de bouwplannen dienen.

Inzien

Het bestemmingsplan, inclusief raadsbesluit en onderliggende stukken, ligt samen met het beeldkwaliteitsplan van donderdag 21 januari 2016 tot en met woensdag 2 maart 2016 voor een ieder ter inzage.

  • Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl, via identificatienummer NL.IMRO.0340.BPRhnBuitenwal-VA01;

  • Het bestemmingsplan is in te zien via onze website www.rhenen.nl ( zoekfunctie> Ter inzage leggingen);

  • Een analoog (papieren) exemplaar van het bestemmingsplan is ook in te zien in het gemeentehuis van Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75 in Rhenen. Voor het inzien van deze stukken kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 0317.

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten eerder geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren te hebben gebracht kunnen tegen het bestemmingsplan beroep instellen. Verder kunnen alle belanghebbenden beroep instellen ten aanzien van de punten waarop een bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Tegen het beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld.

Het instellen van beroep kan van vrijdag 22 januari 2016 tot en met donderdag 3 maart 2016 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’S-GRAVENHAGE.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op vrijdag 4 maart 2016, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’S-GRAVENHAGE. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het vragen om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Meer informatie

Kopieën van de stukken zijn tegen betaling van leges verkrijgbaar. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Jan van Maanen, telefoonnummer 14 0317 of e-mail jan.van.maanen@rhenen.nl .

Naar boven