Vastgesteld bestemmingsplan ‘Katwijk nb, Everdineweerd 17’ en besluit hogere waarde wet geluidhinder

Logo Cuijk

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Katwijk NB, Everdineweerd 17’ heeft vastgesteld op 18 april 2016. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Er is geen exploitatieplan vastgesteld.

Ook wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders ter voldoening aan het bepaalde in artikel 110c van de Wet geluidhinder besloten hebben een hogere waarde voor zowel de bestaande als de nieuw te bouwen woning aan c.q. naast Everdineweerd 17 te Cuijk (5433KH) vast te stellen op 12 april 2016.

Het plangebied ligt ter plaatse van Everdineweerd 17 te Katwijk (5433 KH). Het plan maakt het bouwen mogelijk van een vrijstaande woning naast Everdineweerd 17 ter plaatse van de huidige schuur.

Naar aanleiding van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan is het plan gewijzigd:

•de dubbelbestemming ‘Waterstaat – Waterkering’ en de bijbehorende regels van artikel 6 komt te vervallen, aangezien deze exact overeen komt met de aanduiding ‘vrijwaringszone-dijk’, waardoor in het ontwerp een dubbeling van regels is ontstaan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen zes weken ter inzage van woensdag 11 mei 2016 tot en met dinsdag 21 juni 2016. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de Publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1684.03BPEverdinew17-VA01.

Gedurende de beroepstermijn kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage, door:

  • diegenen die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen;

  • een ieder tegen de wijzigingen die zijn aangebracht ten opzichte van de ontwerpbesluiten.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s Gravenhage. Aan het indienen van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingesteld, treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Cuijk, 10 mei 2016

Naar boven