Vastgestelde Structuurvisie WaalWeelde West, gemeente Zaltbommel

Logo Zaltbommel

De gemeenteraad van Zaltbommel heeft in zijn vergadering van 10 december 2015 op grond van artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening:

  • -

    de gemeentelijke Structuurvisie WaalWeelde West inclusief plankaart gewijzigd vastgesteld;

  • -

    het milieueffectrapport 'MER Structuurvisie WaalWeelde West' met de bijbehorende bijlagen 'Passende Beoordeling' en 'Update Passende Beoordeling' vastgesteld.

Algemeen

De gemeentelijke structuurvisie WaalWeelde West geldt voor het uiterwaardengebied van de Waal, het Munnikenland en enkele binnendijks gelegen locaties ten westen van Brakel en Poederoijen in de gemeente Zaltbommel. De gemeentelijke structuurvisie sluit aan op de provinciale structuurvisie WaalWeelde West die Provinciale Staten hebben vastgesteld op 8 juli 2015. De structuurvisie is een richtinggevend beleidskader voor ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied. In de structuurvisie zijn voor ruimtelijke thema's opgaven benoemd en keuzes gemaakt. De nadruk in de structuurvisie ligt op de thema's hoogwaterveiligheid en natuur. Daarnaast zijn potentiële woningbouwlocaties, locaties voor bedrijventerreinen en recreatieve ontwikkelingen benoemd.

De gemeenteraad heeft door middel van een amendement het volgende aan de beleidstekst van de structuurvisie toegevoegd: "In de keuze tussen de maatregelen, in het op deze structuurvisie volgende MIRT-onderzoek, worden ook de rivierkundige maatregelen in de Brakelse Benedenwaarden (maatregel: wl 45-48p) en de Breemwaard (maatregel: wl-41-1), die nu niet zijn opgenomen in de structuurvisie, meegenomen in de afweging. Deze twee maatregelen zullen worden uitgevoerd indien daarmee de dijkverlegging te Brakel kan worden voorkomen."

Totstandkoming

Sinds 2010 hebben de provincie Gelderland, de gemeenten Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen en Zaltbommel samen met andere publieke partijen en private partijen gewerkt aan de Structuurvisie WaalWeelde West. In het voorjaar van 2015 heeft u de mogelijkheid gehad om een zienswijze in te dienen op de ontwerp-structuurvisie WaalWeelde West. Ook heeft de Commissie m.e.r. in deze periode een positief advies uitgebracht over het rapport dat is opgesteld om de milieueffecten van de structuurvisie in beeld te brengen (milieueffectrapport).

Ter inzage legging en inwerkingtreding

De gemeentelijke structuurvisie treedt in werking op 21 januari 2016. Vanaf deze datum liggen de stukken tijdens de openingstijden ter inzage bij de afdeling Publiekszaken op het gemeentekantoor van Zaltbommel, Hogeweg 11 te Zaltbommel. De stukken kunt u ook digitaal bekijken. Dit doet u via onze website www.zaltbommel.nl (aanklikken 'Wonen verkeer en veiligheid': zie bestemmingsplannen). Het identificatienummer van de vastgestelde structuurvisie is NL.IMRO.0297.BGBSV20150018-VS01.

Geen bezwaar of beroep

De gemeentelijke structuurvisie is geen (voor burgers) bindend juridisch document. Daarom kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van artikel 8.5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Provinciale en gemeentelijke structuurvisies

De behandeling van de structuurvisie in Provinciale Staten en in de gemeenteraden heeft geleid tot een verschil tussen de provinciale en de gemeentelijke structuurvisies. Als u meer informatie wilt over de inhoud van de verschillende gemeentelijke besluiten en het provinciale besluit over de Structuurvisie WaalWeelde West, verwijzen wij u naar de website van de andere betrokken overheden.

Naar boven