Vaststelling bestemmingsplan "Den Dungen/Maaskantje"

Logo Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 14 april 2016 het bestemmingsplan “Den Dungen/Maaskantje” (ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied betreft de kom van Den Dungen en Maaskantje inclusief bedrijventerrein ‘t Schild. Het betreft een actualisering van de vigerende plannen in de kom van Den Dungen uitgezonderd bestemmingsplan Jacobskamp en bestemmingsplan RvR Hooidonk en geeft een planologisch/juridische regeling voor het plangebied. Het bestemmingsplan is conserverend van aard en heeft een beheersmatig karakter.

Het bestemmingsplan “Den Dungen/Maaskantje” is ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan vastgesteld met de volgende wijzigingen:

  • 1.

    het maximum te bouwen aantal woningen binnen het bouwvlak tussen Grinsel 86 en Grinsel 86a is, conform de geldende situatie terplekke, op 3 (i.p.v. 2) gesteld;

  • 2.

    de in 1994 vergunde/gemelde aan de garage gebouwde overkapping en de hierachter gelegen tuin van Kuipertjeswal 3 Den Dungen heeft de bijbehorende woonbestemming, waar bijbehorende bijgebouwen zijn toegestaan, gekregen;

  • 3.

    het reeds zeer lang bestaande Cafetaria ’t Pleintje aan Groot Grinsel 16a heeft een bestemmings/bouwvlak Horeca van 100 m2 (10 bij 10 meter om de bestaande bebouwing) met een maximale goot- en nokhoogte van 3 resp. 6 meter gekregen;

  • 4.

    artikel 15.2.2 lid f sub 2 (Wonen) van de regels: de afstand tot de zijdelingse perceelsgrens voor twee-aaneen gebouwde woningen mag aan één zijde niet minder dan 3 (i.p.v. 2) meter bedragen;

  • 5.

    artikel 6.2.2 lid a (Bedrijventerrein) van de regels: het minimum oppervlakte van 1.000 m2 van een bouwperceel is geschrapt;

  • 6.

    artikel 6.2.2 lid a (Bedrijventerrein) van de regels: na het gestelde maximum oppervlakte van 3.500 m2 van een bouwperceel is toegevoegd: ‘behoudens bestaande bouwpercelen’;

  • 7.

    de Toelichting (op bestemming Wonen): het reeds in het ontwerp-bestemmingsplan bij de regels voor de bestemming Wonen opgenomen ‘envelop-principe’ voor dakhellingen (t.b.v. afwijkingen binnen de toegestane dakcontour) is in de toelichting nader toegelicht.

Voor het betreffende bestemmingsplan heeft de gemeenteraad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen, omdat het bestemmingsplan conserverend/beheersmatig van aard is en hierbij geen exploitaties aan de orde zijn.

I nformatie i nzagetermijn en procedure (beroep)

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan “Den Dungen/Maaskantje”, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen van vrijdag 13 mei 2016 tot en met donderdag 23 juni 2016 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073 553 11 11).

Het digitale bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BP2016DDNM100-VA01) raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0845.BP2016DDNM100-VA01

 

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die destijds een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan hebben ingediend bij de gemeenteraad en belanghebbenden die kunnen aantonen destijds redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tegen het ontwerp-bestemmingsplan een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad.

Tegen de hiervoor genoemde 7 wijzigingen bij de vaststelling kan door elke belanghebbende beroep worden ingesteld.

Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met de heer T. Diebels van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op het telefoonnummer 073 553 16 26 of via het mailadres t.diebels@mijngemeentedichtbij.nl.

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

12 mei 2016

Naar boven