Vaststelling partiële herziening bestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet, gemeente Sluis

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 januari 2016 de partiële herziening van het bestemmingplan Kustwerk Nieuwvliet heeft vastgesteld.

 

Met het plan worden twee nieuwe woningtypen aan het plan Kustwerk toegevoegd. Aan de noordzijde van het plangebied, ruwweg rondom het centrumgebouw, mogen zogenaamde beach houses worden gerealiseerd en voorts mogen ten hoogste 20 van de beoogde recreatiewoningen vervangen worden door grotere 16 persoonswoningen. Het plangebied Kustwerk Nieuwvliet wordt begrensd door de Zeedijk, de Adornisdijk en de Nieuwehovendijk en aan de zuidzijde door bestaande agrarische gronden. Ook wordt de Notitie beeldkwaliteitsdoelstellingen aangevuld met een nieuwe, meer landelijke, bouwstijl.

 

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg met ingang van 5 mei 2016 voor een periode van zes weken. De stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1714.bpkustwerk1h-VG01. Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken via tel. 140117.

 

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen vanaf 6 mei 2016 gedurende zes weken beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

 

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van de gemeenteraad wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen. Er wordt een griffierecht geheven.

 

Oostburg, 4 mei 2016.

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

mr. A.M.M. Jetten MSc, burgemeester

S.I. de Kievit-Minnaert, secretaris

Naar boven