Intrekkingsbesluit Aanhoudingsbesluit Wet geurhinder en veehouderij gemeente Reusel-De Mierden

Logo Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 19 april 2016 het Aanhoudingsbesluit Wet geurhinder en veehouderij van 10 november 2015 heeft ingetrokken. Dit betekent dat de Verordening geurhinder en veehouderij 2013, vastgesteld door de gemeenteraad op 17 december 2013, het toetsingscriterium is en blijft.

Het aanhoudingsbesluit Wet geurhinder en veehouderij is genomen om te voorkomen dat er uitbreidingen van veehouderijen plaatsvinden die, in het kader van het proces om te komen tot een zorgvuldige veehouderij, mede in relatie tot het opstellen van de gemeentelijke structuurvisie en de uitwerking in een bestemmingsplan, tot een negatieve impuls kunnen leiden. Gebleken is dat aanscherping van de geurnormen, zoals opgenomen in de gemeentelijke geurverordening 2013, geen bijdrage levert aan het gewenste resultaat.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot intrekken van het aanhoudingsbesluit treedt in werking op 9 mei 2016.

 

Ter inzage

Het besluit tot intrekken van het aanhoudingsbesluit ligt met ingang van 9 mei 2016 voor iedereen, gedurende 12 weken, ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken. U kunt het intrekkingsbesluit ook digitaal raadplegen op www.reuseldemierden.nl – Bestuur & regelgeving – Bekendmakingen – Overige bekendmakingen.

 

Geen bezwaar en/of beroep

Tegen de intrekking van het aanhoudingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

 

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met meneer R. Kroonenburg, bereikbaar via het telefoonnummer (0497) 650 650.

 

Reusel, 6 mei 2016.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden,

de secretaris (wnd), de burgemeester (wnd), J.H.J. Sanders drs. H.W.S.M. Nuijten.

Naar boven