Ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Midden 2015-3 (AH/voormalig Smitdraadterrein) en ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen

Logo Nijmegen

Van 5 mei tot en met 15 juni 2016 liggen het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Midden 2015 - 3 (AH/voormalig Smitdraadterrein) en de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen, inclusief bijbehorende stukken, ter inzage.

Deze besluiten zijn nodig om de bouw van een supermarkt (Albert Heijn) en een tweetal winkels (waaronder een Gall&Gall) mogelijk te maken op het voormalig Smitdraadterrein.

Het plangebied

Het plangebied ligt op het (voormalige) Smitdraadterrein aan de Groenestraat in de directe nabijheid van de kruising Groenestraat/Wezenlaan/Muntweg.

De procedure

Bij de voorbereiding van het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Midden 2015 - 3 (AH/voormalig Smitdraadterrein) en de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen, is gekozen voor toepassing van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.30, eerste lid, onder b, van de Wet ruimtelijke ordening). Het toepassen van deze coördinatieregeling heeft mede tot doel dat de terinzagelegging van de ontwerpbesluiten en daarmee de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen daarop, respectievelijk de bekendmaking van de besluiten en daarmee de mogelijkheid beroep in te stellen, gelijktijdig plaats hebben.

Hoe komt u aan meer informatie?

Inzien:

Van 5 mei tot en met 15 juni 2016 ligt ter inzage:

  • -

    het coördinatiebesluit;

  • -

    het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Midden 2015 - 3 (AH/voormalig Smitdraadterrein);

  • -

    de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen.

De stukken zijn voorzien van diverse bijlagen, waaronder de aanvragen, en zijn in te zien bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Internet:

De documenten zijn in te zien en te downloaden van de website https://www.nijmegen.nl onder Actueel, Inspraak & informatie.

Het digitale ontwerpbestemmingsplan kan geraadpleegd worden via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BPa2003-ON01

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BPa2003-/NL.IMRO.0268.BPa2003-ON01

De ontwerp-omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken is in te zien op de landelijke website https://www.overheid.nl. Deze website kunt u benaderen via http://bekendmakingen.nijmegen.nl.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn van 5 mei tot en met 15 juni 2016 kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning. Tegen het besluit om de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen kunnen geen zienswijzen worden ingediend en/of bezwaar of beroep worden ingesteld.

Schriftelijke zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Nijmegen.

Schriftelijke zienswijzen die betrekking hebben op de ontwerp-omgevingsvergunning dienen gericht te worden aan het college van Burgemeester en wethouders van Nijmegen.

De zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: de afdeling Projectmanagement en Ruimtelijke Kwaliteit (bureau PK30), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw L. Hoenselaar, telefoonnummer 024 - 329 2804.

Het is ook mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen via https://www.nijmegen.nl onder ‘Digitaal Loket’, ‘Zienswijze indienen’. Inloggen met DigiD of voor bedrijven met E-herkenning is hierbij verplicht. Zowel voor het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan als tegen de ontwerp-omgevingsvergunning, dient u in het digitale formulier te kiezen voor de optie ‘bestemmingsplan’. Daarna dient u in uw toelichting duidelijk aan te geven of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerp-omgevingsvergunning.

Informatieavond:

Op donderdag 19 mei 2016 wordt in Voorzieningenhart ’t Hert, Thijmstraat 40 te Nijmegen een informatieavond georganiseerd over het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen.

Tijdens deze informatieavond is er gelegenheid om de stukken in te zien en vragen te stellen. De zaal is open vanaf 19.15 uur. Het programma begint om 19.30 uur.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

De zienswijzen worden betrokken bij het nemen van de definitieve besluiten.

Alleen een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend over een of beide ontwerpbesluiten, kan tegen de vaststelling van die besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit geldt niet voor belanghebbenden voor wie het redelijkerwijs niet mogelijk was om eerder een zienswijze in te dienen, bijvoorbeeld als het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerp, gewijzigd wordt vastgesteld. In dat geval kan iedere belanghebbende (alsnog) gebruik maken van de mogelijkheid om beroep in te stellen.

Naar boven