Bekendmaking woensdag 4 mei2016

Logo Capelle aan den IJssel

Inspraak v oo rontwerpbestemmingsplan ’s-Gravenweg-West

(bestemmingsplanidentificatienummer NL.IMRO.0502.BP16sGravenwegWest-2001)

De eerste versie (het voorontwerp) van het nieuwe bestemmingsplan ’s-Gravenweg-West is gereed. Vanaf donderdag 5 mei 2016 tot en met woensdag 15 juni 2016 is dit bestemmingsplan conform de gemeentelijke Inspraakverordening in te zien en kunnen (inspraak)reacties worden ingediend.

Bestemmingsplangebied ’s-Gravenweg-West

Het bestemmingsplangebied ’s-Gravenweg-West wordt begrensd door:

  • de Ringvaart (noord);

  • de grens gemeente Rotterdam (west);

  • de Abram van Rijckvorselweg (zuid);

  • het plangebied Oeverrijk (west).

     

Als het bestemmingsplan ’s-Gravenweg-West in werking treedt, vervalt voor dit gebied het bestemmingsplan 's-Gravenweg-West 2006. Dit geldt niet voor het gebied ’s-Gravenweteringpark. Deze ontwikkellocatie zal via een afzonderlijke planologische procedure worden afgewikkeld.

Waarom een nieuw bestemmingsplan ?

Het geldende bestemmingsplan voor het plangebied ’s-Gravenweg-West 2006 is verouderd. De Wet ruimtelijke ordening verplicht de gemeente deze bestemmingsplannen elke tien jaar te vernieuwen en aan te passen. Een bestemmingsplan heeft daardoor een planperiode van 10 jaar. Bestemmingsplan ’s-Gravenweg-West 2006 dient vòòr 26 maart 2017 vernieuwd te zijn.

Wat verandert er?

Het nieuwe bestemmingsplan is voornamelijk consoliderend van karakter. Dit houdt in dat de huidige

ruimtelijke en functionele situatie in het licht van de actuele wet- en regelgeving wordt vastgelegd. De regels van het bestemmingsplan zijn bijvoorbeeld aangepast op de vaststelling van het bed and breakfastbeleid en het beeldkwaliteitsplan ‘s-Gravenweggebied.

Daarnaast worden twee typen woonbestemmingen geïntroduceerd: Wonen-2 voor het wonen aan de ’s-Gravenweg en Wonen-1 voor het wonen in de nieuwbouwbuurten ’s-Gravenpark, ’s-Gravendreef en Wegelingpark. In de planregels van Wonen-1 is aansluiting gezocht bij de regels voor het wonen zoals die zijn opgenomen in de recent vastgestelde bestemmingsplannen Middelwatering en Schenkel-Zuid. Voor Wonen – 2 is aansluiting gezocht bij de regels voor wonen uit het bestemmingsplan Schollebos e.o.

Een andere belangrijke wijziging tot slot is de introductie van diverse gebiedsaanduidingen om de bestaande kwaliteiten van het gebied te behouden en daar waar mogelijk te versterken. Voorbeelden van deze kwaliteiten zijn het slagenlandschap-slotenpatroon, het ruimtelijk profiel van de

‘s-Gravenweg en de onbebouwde kavels.

Wettelijk overleg

Het voorontwerpbestemmingsplan ’s-Gravenweg-West wordt toegezonden aan instanties voor het wettelijk (voor)overleg (onder andere de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard). Deze wettelijke instanties kunnen het bestemmingsplan beoordelen en desgewenst een reactie geven.

Waar kunt u het nieuwe plan bekijken?

Er zijn verschillende manieren om het nieuwe voorontwerpbestemmingsplan ’s-Gravenweg-West in te zien:

1.internet

Op www.ruimtelijkeplannen.nl(vanaf 5 mei 2016)

1.informatiecentrum

Bij het informatiecentrum van het gemeentehuis op werkdagen van 8:00 uur tot 19:00 uur (vanaf 9 mei 2016).

1.informatieavond op 10mei 2016

Op dinsdagavond 10 mei 2016, tussen 19:30 uur en 21:30 uur in het scoutcentrum aan de ’s-Gravenweg 101. U kunt dan vragen stellen aan de medewerkers van de gemeente en het stedenbouwkundig adviesbureau. Om 19:45 uur wordt een korte presentatie / uitleg gegeven.

Heeft u vragen, opmerkingen, correcties en/of (gewenste) aanpassingen in het nieuwe bestemmingsplan ?

Het voorontwerpbestemmingsplan is zorgvuldig opgesteld. Het kan zijn dat er onbedoeld zaken foutief zijn bestemd. Wij willen u derhalve verzoeken te controleren of uw eigendommen correct bestemd zijn.

Reacties

Vanaf 5 mei 2016 tot en met 15 juni 2016 kunt u een reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders, op de volgende wijzen:

  • 1.

    via www.capelleaandenijssel.nl, door het invullen van het reactieformulier (vindplaats: bekendmaking 4 mei 2016), onder vermelding van VOBP ’s-Gravenweg-West;

  • 2.

    door het sturen van een brief aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van VOBP ’s-Gravenweg-West;

  • 3.

    door het mondeling geven van een reactie (stellen van vragen). Hiervoor maakt u een afspraak met mevrouw C. van Hemert, telefoonnummer (010) 2848 762; email: c.van.hemert@capelleaandenijssel.nl

Hoe gaat het verder?

Na het voorontwerpbestemmingsplan volgt het ontwerpbestemmingsplan. Daarin zijn de inspraak-reacties en de reacties van de andere overheden en instanties (wettelijk overleg) verwerkt. Reacties over het ontwerpbestemmingsplan (zienswijzen) moeten dan worden gericht aan de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt daarover een besluit en stelt het uiteindelijke bestemmingsplan vast

Naar boven