Kennisgeving onherroepelijk bestemmingsplan Landelijk Gebied.

Logo Soest

Burgemeester en wethouders van Soest maken bekend dat het bestemmingsplan “Landelijk gebied” onherroepelijk is geworden.

Op 19 december 2013 heeft de raad van de gemeente Soest het bestemmingsplan Landelijk gebied gewijzigd vastgesteld. Op 28 januari 2014 hebben Gedeputeerde Staten van Utrecht een reactieve aanwijzing ex artikel 3:8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven ten aanzien van dit gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Hierdoor maakten de in het aanwijzingsbesluit genoemde onderdelen geen deel meer uit van het bestemmingsplan. Op 5 februari 2014 is het raadsbesluit tot vaststelling alsmede het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten bekendgemaakt waarna tegen beide onderdelen beroep is ingesteld.

Op 3 juni 2015 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een beslissing genomen op de beroepen die zijn ingediend tegen het aanwijzingsbesluit én tegen het bestemmingsplan.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het aanwijzingsbesluit van 28 januari 2014 voor twee onderdelen vernietigd en de beroepen voor het overige ongegrond verklaard. Dat betekende dat de beide onderdelen in het bestemmingsplan weer herleven en dat daarmee het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Landelijk gebied voor die beide onderdelen wederom bekendgemaakt is. Tegen de beide onderdelen is na publicatie geen beroep aangetekend waarmee deze onderdelen onherroepelijk zijn geworden.

De beroepen in het kader van het bestemmingsplan zijn deels gegrond en deels ongegrond verklaard.

Daarmee is het bestemmingsplan Landelijk gebied onherroepelijk geworden.

Met inachtneming van het bovenstaande is een geconsolideerd plan gemaakt. Dit wil zeggen dat alle aanpassingen ten gevolge van de uitspraken digitaal zijn samengevoegd met het op 19 december 2013 vastgestelde plan.

Het geconsolideerde bestemmingsplan ‘Landelijk gebied’ met alle relevante stukken, zoals de uitspraken van de Raad van State ligt vanaf donderdag 21 januari 2016 ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest en zijn tevens digitaal beschikbaar via de gemeentelijke website www.soest.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0342.BPLG0002-0401

Naar boven