Ontwerpprojectplan I voor het aanleggen van de tafelbrug Aduard, Van Starkenborghkanaal, Rijkswaterstaat Noord-Nederland

(RWS-2016/17798)

KENNISGEVING ONTWERPBESLUIT

De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om een projectplan op grond van artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen.

In het projectplan van 23 april 2016, met kenmerk RWS-2016/17798, worden de keuzes van Rijkswaterstaat gemotiveerd en de diverse belangen afgewogen voor het aanleggen van de tafelbrug in Aduard. Onderdeel van het project is de aanleg van de tafelbrug in Aduard, het aanpassen van het kanaalprofiel en boordvoorzieningen, baggerwerkzaamheden en het verplaatsen van de openbare loswal. De tafelbrug Aduard is onderdeel van de totale verbetering van de hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl. De hoofdvaarweg wordt hiermee geschikt gemaakt voor grotere schepen, van scheepvaartklasse Va, voor 4-laags containervaart en tweebaks duwvaart in gestrekte formatie.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit, alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 12 mei 2016 tot 22 juni 2016 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Zuidersingel 3, 8911 AV Leeuwarden;

  • Provincie Groningen, Sint Jansstraat 4, 9712 JN Groningen;

  • gemeente Zuidhorn, Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn.

Indien u buiten kantooruren het ontwerpbesluit wilt inzien, kunt u een afspraak maken met mevrouw L. Dijkman, telefoon 088 – 797 44 00, e-mail: laura.dijkman@rws.nl. De tekst van het ontwerpbesluit wordt u op verzoek (digitaal) toegezonden.

Zienswijze(n)

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (afdeling 3.4, Uniforme openbare voorbereidingsprocedure) kan een belanghebbende, gedurende een periode van zes weken vanaf de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Een zienswijze moet worden gericht aan:

Rijkswaterstaat Noord-Nederland

T.a.v. mevrouw L. Dijkman (contactpersoon)

Postbus 2232

3500 GE Utrecht

Onder vermelding van: ‘ontwerpprojectplan tafelbrug I Aduard RWS-2016/17798’. Degene die schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengt, kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Het verzoek daartoe dient schriftelijk en tegelijkertijd met de zienswijze te worden ingediend bij de bovenstaande contactpersoon.

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wenst te brengen, dan kunt u telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 088 – 797 44 00.

Desgewenst kan binnen de termijn waarin het ontwerpbesluit ter inzage ligt, worden verzocht om een gedachtewisseling met het bevoegd gezag en tot het mondeling inbrengen van zienswijzen daartegen.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over het ontwerpprojectplan kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met mevrouw L. Dijkman van Rijkswaterstaat, telefoon 088 – 797 44 00.

Naar boven