Ontwerpbestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan en ontwerpomgevingsvergunningen “Centrum Schaijk” ter inzage

Logo Landerd

Burgemeerster en wethouders van landerd maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan "Centrum Schaijk", het beeldkwaliteitsplan en de bijbehorende ontwerpomgevingsvergunningen voor eenieder ter inzage liggen. Hieronder wordt aangegeven waarover het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en de omgevingsvergunningen gaan.

Bestemmingsplan Centrum Schaijk

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden die globaal gelegen zijn in de driehoek die gevormd wordt door de straten Schutsboomstraat, Pastoor van Winkelstraat en Europaplein. In het bestemmingsplan legt de gemeente bestemmingen zoals wonen, wegen en groen vast op een kaart. Daarbij worden voorschriften gegeven voor het bouwen op en het gebruik van de grond. De gemeenteraad stelt uiteindelijk het bestemminsplan vast.

In februari 2015 stemde de gemeenteraad in met het Centrumplan Schaijk en in juni 2015 heeft het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen ten behoeve van inspraak en vooroverleg. De inspraakreacties zijn beantwoord in de Nota van Zienswijzen en wijzigingen, welke onderdeel uitmaakt van het ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 9 mei 2016 ter inzage.

Beeldkwaliteitsplan Centrum Schaijk

Het beeldkwaliteitsplan omschrijft de beoogde visuele uitstraling van de gebouwen en de openbare ruimte van het gebied van het Centrumplan Schaijk. In een beeldkwaliteitsplan wordt een verband gelegd tussen de bestaande karakteristieken en kwaliteiten van een gebied en nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen.

De in het plan geformuleerde eisen en aanbevelingen worden gehanteerd als toetsingskader bij de welstandstoetsing van bouwplannen in het gebied.

Ontwerpomgevingsvergunningen

De ontwerpvergunningen en bijbehorende tekeningen geven aan welke gebouwen de ontwikkelaars willen realiseren die de gemeente wil gaan vergunnen.

Het gaat daarbij om de volgende drie omgevingsvergunningen:

  • -

    Het bouwen van een supermarkt (Albert Heijn) met appartementen aan het Europaplein;

  • -

    Het bouwen van een torengebouw met een winkel en twee appartementen;

  • -

    Het bouwen van 13 appartementen, 2 commerciële ruimten, stallingsruimte voor motorvoertuigen, magazijn Emté met inpandig expeditiehof, nieuwe gevel Emté en aanpassing van de bestaande entree en de bestaande bovenwoning boven de Emté. aan de Schutsboomstraat te Schaijk

Coördinatiebesluit

Op 9 juli 2015 heeft de gemeenteraad besloten het hiervoor genoemde bestemmingsplan “Centrum Schaijk” en de hiervoor genoemde omgevingsvergunningen te coördineren. De coördinatieregeling, zoals geregeld in afdeling 3.6.1. van de Wet op de ruimtelijke ordening, houdt in dat het bestemmingsplan en de bijbehorende omgevingsvergunningen gecoördineerd worden voorbereid en bekendgemaakt. Vanwege deze coördinatie worden de ontwerpen nu gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan en de daarbij behorende besluiten is de Crisis- en herstelwet, meer specifiek afdeling 2 van hoofdstuk 1, van toepassing.

De plannen bekijken ?

Het ontwerpbestemmingsplan (en alle bijbehorende stukken) en de ontwerpomgevingsvergunningen liggen met ingang van maandag 9 mei 2016 tot en met zondag 19 juni 2016 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Indien u ook de bijlagen bij de ontwerpomgevingsvergunning in wilt zien verzoeken wij u een afspraak te maken met mevrouw S. van de Ven via telefoonnummer 0486-458249.

Het bestemmingsplan is ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1685.bpcentrumschaijk-OW01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/NL.IMRO.1685.bpcentrumschaijk-OW01/

Het beeldkwaliteitsplan is in te zien via www.landerd.nl. Via de knop “Actualiteiten” en vervolgens “Bekendmakingen” en “Bestemmingsplannen” en “Voorontwerpbestemmingsplan Centrum Schaijk” kunt u het document downloaden.

Reageren?

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en de ontwerpomgevingsvergunningen. Uw reactie noemen wij een zienswijze

U dient uw (bij voorkeur schriftelijke) reactie binnen de genoemde termijn van zes weken kenbaar te maken. Een schriftelijke reactie ten aanzien van het ontwerpbestemming moet geadresseerd worden aan de gemeenteraad van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland.

Een schriftelijke reactie met betrekking tot de ontwerpomgevingsvergunningen moet worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd, postbus 35, 5410 AA Zeeland.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met mevrouw S.van de Ven via 0486-458249. Let op: u kunt niet per email reageren!

Vragen?

Voor een toelichting of eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met mevrou S.van de Ven via telefoonnummer 0486-458249 of via e-mail sandra.vandeven@landerd.nl.

Naar boven