Vaststelling bestemmingsplan ‘Lagewaard 42 Koudekerk aan den Rijn’

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 21 april 2016 het bestemmingsplan ‘Lagewaard 42 Koudekerk aan den Rijn’ heeft vastgesteld.

Het raadsbesluit tot vaststelling ligt te samen met het bestemmingsplan en overige relevante stukken met ingang van 5 mei tot en met 15 juni 2016 (gedurende zes weken) voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Veehouderij Peters, exploiteert een melkveebedrijf, kleinschalig agrarisch loonbedrijf, alsook een mechanisatiebedrijf gelegen aan de Lagewaard 42 te Koudekerk aan den Rijn. Om de continuïteit van het bedrijf te kunnen waarborgen, dient het bedrijf de melkveetak te moderniseren en het bouwvlak te vergroten. Hiertoe heeft de veehouderij een verzoek ingediend. Aan het verzoek kan medewerking worden verleend middels het opstellen van een (postzegel)bestemmingsplan. Dan is het in één keer goed geregeld, met rechten voor de toekomst. In één keer een bouwvlakvergroting met een wijziging van de bestemming.

Analoog en digitaal inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan en overige relevante stukken liggen vanaf 5 mei tot en met 15 juni 2016 (6 weken) bij de infobalie in de centrale hal van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn tijdens openingstijden ter inzage. Dit bestemmingsplan kunt u tevens inzien via de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl alsook op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.B141KKlagewaard42-VA01. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de infobalie in het gemeentehuis.

Beroepsmogelijkheden en inwerkingtreding

Omdat er geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar zijn gemaakt, kan alléén door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet (tijdig) een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt, gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling. Het besluit en daarmee het bestemmingsplan treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

de secretaris, de burgemeester,

drs. P.W. Jeroense mevr. mr. drs. J.W.E. Spies

Alphen aan den Rijn, 4 mei 2016

Naar boven