Vooraankondiging bestemmingsplan‘Hoogvliet HazerswoudeRijndijk – woningen Rijndijk’

Logo Alphen aan den Rijn

Conform artikel 1.3.1., lid 1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hierbij kennis van het feit dat zij een bestemmingsplan ‘Hoogvliet Hazerswoude Rijndijk – woningen Rijndijk’ voorbereiden.

Projectinformatie

In Hazerswoude-Rijndijk is een Hoogvliet supermarkt gevestigd verdeeld over twee locaties aan de Rijndijk. Hoogvliet is voornemens deze twee locaties te verlaten en een nieuwe supermarkt op te richten aan de Willem Kloosstraat 66 in Hazerswoude-Rijndijk, een braakliggend perceel. De bestaande locaties aan de Rijndijk worden herbestemd tot woonlocaties. Burgemeester en wethouders hebben medio 2014 besloten om in te stemmen met deze ontwikkeling. Op deze wijze wordt invulling gegeven aan de gemeentelijke voorkeur van concentratie van het winkelapparaat ten opzichte van versnippering

Op grond van artikel 1.3.1., lid 2 Bro wordt hier gemeld dat naar aanleiding van deze vooraankondiging het nog niet mogelijk is te reageren.

Er liggen op dit moment ook nog geen stukken ter inzage. Binnenkort zal het ontwerp bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. De kennisgeving van de ter inzage ligging van het ontwerpbestemmingsplan wordt dan gepubliceerd in de plaatselijke huis-aan-huisbladen, als ook digitaal middels de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. In die kennisgeving zal worden aangegeven, aan wie, op welke wijze en binnen welke termijn gereageerd kan worden op het ontwerpbestemmingsplan.

Ook worden onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om te reageren.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

de secretaris, de burgemeester,

drs. P.W. Jeroense mevr. mr. drs. J.W.E. Spies

Alphen aan den Rijn, 2O januari 2016

Naar boven