Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Zwagerbosch

Logo Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 17 maart 2016 het bestemmingsplan ‘Zwagerbosch’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het plan heeft hoofdzakelijk een conserverend karakter. De rechten en plichten uit de huidige bestemmingen (inclusief wijzigingslocaties) zijn geactualiseerd en in overeenstemming gebracht met de huidige wet- en regelgeving. De uitgangspunten uit het meest recente beleid van Rijk, provincie, regio en gemeente zijn meegenomen. Tevens zijn de wijzigingen, vrijstellingen en ontheffingen die sinds de vaststelling van het huidig vigerende bestemmingsplan hebben plaatsgevonden, opgenomen in dit bestemmingsplan.

W ijziging

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld, dat wil zeggen dat er in het plan wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijziging heeft betrekking op het toevoegen van een wijzigingsbevoegdheid op een perceel aan de Bremwei. De bestemming kan zodanig gewijzigd worden dat er een woning gerealiseerd kan worden. De achterliggende overwegingen voor het opnemen van de wijzigingsbevoegdheid op deze locatie is opgenomen in de ‘nota van zienswijzen’.

Eenzelfde regeling was al van toepassing aan de Boskdwarswei. Tevens aan de Boskdwarswei is een bouwvlak opgenomen, waarbinnen 2 nieuwe woningen gerealiseerd mogen worden.

Dit betekent dat het gewijzigde bestemmingsplan 2 extra woningen na wijzigingen toestaat, en 2 vervangende woningen.

Beroep

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 5 mei 2016 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden in het gemeentehuis. Eveneens kunt u het bestemmingsplan raadplegen op het webadres http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0079.BpZwagerbosch13-Vg01. De bestanden van het bestemmingsplan zijn ook via internet beschikbaar op de gemeentelijke website, www.kollumerland.nl onder Wonen en Leven / Ruimtelijke plannen

Beroep bij kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht.

  • Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder beroep instellen.

Gedurende de ter inzage termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden voor het beroep. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.

Indien u tijdig beroep heeft ingesteld kunt u ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepsschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

Naar boven