Gemeente Bernheze - Reparatiebesluit ex. artikel 6:19 Awb, bestemmingsplan Berkenvenseweg 1-1a, ’t Broek 1-3 en Nistelrodensedijk 14 – 4 mei 2016

Logo Bernheze

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat in de gemeenteraadsvergadering van 21 april 2016, het bestemmingsplan Berkenvenseweg 1-1a, ’t Broek 1-3 en Nistelrodensedijk 14 opnieuw is vastgesteld met gebruikmaking van artikel 6:19 Awb.

Inhoud:

De gemeenteraad heeft op 12 maart 2015 het bestemmingsplan Berkenvenseweg 1-1a, ’t Broek 1-3 en Nistelrodensedijk 14 vastgesteld. Dit betreft een reparatie van een deel van bestemmingsplan Buitengebied Bernheze, namelijk de uitbreiding van een drietal agrarische bedrijven. Tegen dit bestemmingsplan is door een aantal mensen beroep ingesteld.

Artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht biedt de mogelijkheid om hangende het beroep gebreken uit het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen in de vorm van het nemen van een zogenaamd ‘reparatiebesluit’.

Op 12 maart 2015 heeft de gemeenteraad van Bernheze het bestemmingsplan Berkenvenseweg 1-1a, 't Broek 1-3 en Nistelrodensedijk 14 vastgesteld. Het plan is bedoeld om een drietal veehouderij bedrijven onder voorwaarden uit te laten breiden. Hiervoor is door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant (GS) ontheffing verleend. Vanwege de voorwaarden die conform de ontheffing zijn opgenomen in het bestemmingsplan, is het voor de ondernemers vrijwel onmogelijk om de gewenste uitbreiding binnen het toegekende bouwvlak te realiseren. Zij hebben daarom beroep ingesteld bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan. Daarnaast heeft de gemeenteraad een motie aangenomen om te onderzoeken of er met gebruikmaking van de Verordening ruimte 2014 toch een oplossing kan worden geboden voor de ondernemers. De oplossing is gelegen in het toestaan dat de landschappelijke inpassing buiten het bouwvlak mag plaatsvinden in ruil voor milieuwinst dan wel andere winst, zoals een robuustere landschappelijke inpassing. In dit reparatiebesluit is deze oplossing vastgelegd zodat de gewenste uitbreidingen wel mogelijk worden.

Inzage:

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 5 mei 2016 gedurende zes weken op afspraak ter inzage in het gemeentehuis in Heesch en is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1721.BPBuitengebiedIVH-vg02).

Beroepsmogelijkheid:

Belanghebbenden kunnen tegen het nieuwe vaststellingsbesluit binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroep kan alleen worden gericht tegen de daadwerkelijke inhoud van het reparatiebesluit. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde afdeling.

 

Burgemeester en wethouders van Bernheze

Naar boven