Ontwerp omgevingsplan Erkenkamp

Logo Venlo

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de ter inzage legging bekend van het ontwerp omgevingsplan Erkenkamp (imro nummer NL.IMRO.0983.OP201501ERKENKAMP-ON01).

De herontwikkeling behelst sloop van Huize Erkenkamp te Steyl, waarbij de realisatie van 8 woningen op de langere termijn (op zijn vroegst na 1 januari 2025) mogelijk is.

Crisis en herstelwet

In het kader van het experiment omgevingsplan (besluit van 5 september 2014) neemt de gemeente Venlo deel aan de 8e tranche van de Crisis- en herstelwet. Door gebruikmaking van de 8e tranche van de Crisis en herstelwet kan een bestemmingsplan met een verbrede reikwijdte worden opgesteld. Het heet dan een omgevingsplan en heeft een looptijd van 20 jaar. De looptijd van een normaal bestemmingsplan is 10 jaar.

Inzage

Het ontwerp omgevingsplan met bijbehorende stukken ligt van 5 mei tot en met 15 juni 2016 ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Prinsessesingel 30 te Venlo. U dient zich te melden bij de receptie/centrale balie. Het digitale ontwerp plan kan worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0983.OP201501ERKENKAMP-ON01). Tevens is een link naar ruimtelijke plannen beschikbaar via de gemeentelijke website www.venlo.nl.

Zienswijzen

Er kunnen binnen de termijn van ter visie legging door eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen

worden ingediend bij de gemeenteraad van Venlo. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze dient u binnen de termijn een afspraak te maken. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen

in te dienen.

Venlo, 4 mei 2016

Naar boven