Vooraankondiging bestemmingsplan Rapenburg 48

Logo Leiden

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) maken burgemeester en wethouders van Leiden bekend dat het (postzegel)bestemmingsplan ‘Rapenburg 48’ wordt voorbereid. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de panden Rapenburg 48 en Pieterskerkhof 4a.

 

Beperken bestemmingen

Op 22 september 2015 (BW 15.0819) heeft het college besloten tot verkoop door middel van een openbare biedprocedure van de panden Rapenburg 48 en Pieterskerkhof 4a. Bij de verkoop wil de gemeente de huidige bestemmingen inperken. Zo moeten de functies detailhandel, horeca en sport & recreatie worden verwijderd voor het pand aan het Rapenburg 48. Voor de panden aan de Pieterskerkhofzijde blijven de bestaande functies op grond van bestemmingsplan Binnenstad I gehandhaafd.

 

Beperken bouwvolume

Daarnaast wil het college, naast het inperken van de gebruiksmogelijkheden, zeker stellen dat er geen bouwvolumevermeerdering in de toekomst plaatsvindt achter het hoofdgebouw. Om deze reden moeten de uitbreidingsmogelijkheden aan de zijde van de Pieterskerkhofzijde worden beperkt. De huidige bebouwing wordt het maximale bouwvolume in dit bestemmingsplan. Een deel van het tussenstuk (bebouwing) heeft nu in het huidige bestemmingsplan de bestemming Tuin. Deze omissie moet in het bestemmingsplan hersteld worden en deze bestaande bebouwing wordt opgenomen in het bouwvlak. De onbebouwde delen (de binnenplaats) krijgen de bestemming Tuin.

 

Nog geen inzage of reacties

In deze voorbereidende fase liggen nog geen stukken ter inzage, kan nog geen zienswijze worden ingediend en zijn nog geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om een advies over het voornemen uit te brengen.

 

Terinzagelegging

Naar verwachting zal het ontwerp bestemmingsplan Rapenburg 48 in de eerste helft van mei voor een periode van zes weken ter inzage worden gelegd. De exacte datum van de ter inzagelegging wordt gepubliceerd in het Leids Nieuwsblad onder de Gemeenteberichten, in de Staatscourant, op de gemeentelijke website en op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening.

Gedurende de termijn van terinzagelegging is het voor een ieder mogelijk een zienswijze in te dienen.

 

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, Leiden. Openingstijden en overige contactgegevens zijn te vinden via www.leiden.nl/contact. De gemeente Leiden is op werkdagen bereikbaar via tel. 14 071.

Naar boven