Vooraankondiging en inspraakprocedure bestemmingsplan ‘Nijeveen– Spijkerserve V en geluidszone’

Logo Meppel

In overeenstemming met artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis dat zij een nieuw bestemmingsplan voorbereiden voor de uitbreiding van bedrijventerrein Spijkerserve en bijhorende geluidszone te Nijeveen.

Het plan

Met het nieuwe bestemmingsplan ‘Nijeveen – Spijkerserve V en geluidszone’ wordt de uitbreiding van bedrijventerrein Spijkerserve mogelijk gemaakt. Aanleiding voor de uitbreiding is de verplaatsing van een bouwbedrijf en de doelstelling vanuit de Structuurvisie om met een beperkte uitbreiding van enkele kavels ruimte te bieden aan lokale ondernemers. Vanwege de uitbreiding van het bedrijventerrein moet ook de geluidszone worden aangepast.

Het plangebied

Het plangebied ligt aan de westzijde van de kern Nijeveen en grenst aan de noord- en noordoostzijde aan het bestaande bedrijventerrein Spijkerserve. Aan de oostzijde grenst het plangebied aan het volkstuinencomplex en aan de zuid- en westzijde aan kavelsloten en agrarische gronden.

Waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Nijeveen – Spijkerserve V en geluidszone’ ligt ter inzage van 9 mei tot en met 19 juni 2016 op het Stadskantoor van Meppel, Grote Oever 26 te Meppel. Het bestemmingsplan (verbeelding, regels en toelichting) kan via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of de website www.meppel/nl/bestemmingsplannen worden ingezien. Het bestemmingsplan heeft de IMRO-code ‘NL.IMRO.0119.NijeveenSpijkersV-BPA1’.

Hoe kunt u uw inspraakreactie kenbaar maken?

Gedurende de periode van terinzagelegging kunt u een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan ‘Nijeveen – Spijkerserve V en geluidszone’ indienen bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 501, 7940 AM Meppel). Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge zienswijze. Dit dient nadrukkelijk te worden vermeld en van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 14 0522.

Meppel, 4 mei 2016

Burgemeester en Wethouders van Meppel.

Naar boven