Uitwerkingsplan Inpassing agrarische cluster Randweg/perceel grond langs de Randweg te Nederhorst den Berg.

Logo Wijdemeren

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken bekend dat zij op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening de bestemming van de grond langs de Randweg te Nederhorst den Berg (kadastraal bekend sectie C, nr. 4690 (ged.) hebben uitgewerkt.

Het plan.

Ingevolge het onherroepelijke bestemmingsplan Overmeer-Zuid is het betreffende perceel bestemd voor Wonen – Uit te werken. De bestemming is zodanig uitgewerkt dat ter plaatse twee woningen met aan- en bijgebouwen, een veestalling, bouwwerken, geen gebouwen zijnde en een paardenbak kunnen worden gerealiseerd, alsmede dat gebruik als tuin/erf mogelijk is. Na realisatie wordt het bestaande bedrijf aan de Middenweg 14(a) naar genoemde locatie uitgeplaatst.

Wijziging.

Het plan is gewijzigd uitgewerkt ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan dat ingaande 12 februari 2015 gedurende een termijn van zes weken ter inzage heeft gelegen. De omvang van het plangebied is gelijk gebleven, maar de te realiseren woningen, veestalling en paardenbak zijn afwijkend van het ontwerp uitwerkingsplan geprojecteerd. Voorts wordt het perceel niet ontsloten op de Randweg maar op de Vreelandseweg. Alle wijzigingen zijn verwoord in het overzicht wijzigingen Uitwerkingsplan Inpassing agrarisch cluster Randweg.

Ter inzage.

Het uitwerkingsplan en de daarbij behorende stukken liggen ingaande 6 mei 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op werkdagen tijdens de openingstijden (08.30 – 12.30 uur) bij de afdeling ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis aan de Rading 1 te Loosdrecht. Het plan kan eveneens worden ingezien op www.wijdemeren.nl (bestemmingsplannen/vastgestelde plannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep.

Gedurende de terinzagetermijn kan degene die een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp uitwerkingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage). Daarnaast kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze ten aanzien van het ontwerp uitwerkingsplan bij het college naar voren te brengen. Ten slotte kan beroep worden ingediend door belanghebbenden, specifiek met betrekking tot de gewijzigde onderdelen van het uitwerkingsplan ten opzichte van het ontwerp.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het uitwerkingsplan. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend tijdens de beroepstermijn een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage). Indien het verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het uitwerkingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven