Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Hornweg 317’ en besluit hogere grenswaarden

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 7 april 2016 het bestemmingsplan ‘Hornweg 317’ met de daarop betrekking hebbende stukken gewijzigd hebben vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden hebben vastgesteld voor de geprojecteerde woningen.

Doelstelling

De projectlocatie is gelegen nabij het kruispunt van de Hornweg met de Legmeerdijk bij de entree naar de wijk Nieuw Oosteinde via de Palingstraat. Bij de aanbouw van de nieuwbouwwijk Nieuw Oosteinde hebben de betreffende gronden dienst gedaan als ketenpark. Het bestemmingsplan maakt ter plaatse van deze gronden de bouw van negen vrijstaande woningen mogelijk in aansluiting op het lint van de Hornweg. Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 11 december 2015 tot en met 21 januari 2016 ter inzage gelegen met de mogelijkheid voor een ieder een zienswijze in te dienen. Gedurende de daarvoor gestelde termijn zijn geen zienswijzen ontvangen. Wel is er aanleiding gevonden tot enkele ambtshalve wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals ter inzage gelegd. De wijzigingen zijn technisch van aard en hebben geen gevolgen voor de materiële inhoud van het plan.

Inzien bestemmingsplan

Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het raadsbesluit tot vaststelling en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken van 5 mei 2016 tot en met 15 juni 2016 op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.03CHORNWEG317-VG01, en

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur, en

  • bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag op grond van artikel 8.2 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 1.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

B esluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Hornweg en de Legmeerdijk. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. In samenhang met het bestemmingsplan worden daarom tevens hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting voorbereid.

Het betreffende besluit hogere grenswaarden ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage met ingang van 5 mei 2016 tot en met 15 juni 2016. Het vastgestelde besluit kan worden ingezien op het gemeentekantoor van Aalsmeer dan wel Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en via de website van Aalsmeer (als bijlage bij het bestemmingsplan). Als bijlage bij het bestemmingsplan is het besluit hogere grenswaarden eveneens via de hiervoor genoemde landelijke website in te zien.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze hebben kenbaar gemaakt dan wel kunnen aantonen rederlijkerwijs daartoe niet in staat te zijn geweest, kunnen gedurende de voornoemde termijn tegen het besluit hogere grenswaarden vast te stellen beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  Den Haag. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Naar boven