Verleende omgevingsvergunning

Logo Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend (verzenddatum 26 april) voor handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (uitgebreide procedure) voor:

Het verkleinen van de R.K. Kerk op het perceel Dr. Schaepmanstraat 9 in Halfweg, een interne verbouwing van de voormalige pastorie tot drie woningen en de bouw van een schuur, de bouw van 3 eengezinswoningen aansluitend op de bestaande kosterswoning, verbouw van de bestaande kosterswoning met handhaving van de bestaande nokhoogte, de bouw van 4 eengezinswoningen ten zuiden van de kerk, de bouw van 4 eengezinswoningen ten oosten van de pastorie, de bouw van 3 eengezinswoningen ten oosten van de kerk en de bouw van een appartementencomplex met 7 woningen aan de Mientekade.

 

De ontwerp omgevingsvergunning heeft van 31 december 2015 tot en met 10 februari 2016 ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn drie zienswijzen ingediend. De zienswijzen geven geen aanleiding om de omgevingsvergunning aan te passen of te weigeren.

Ten opzichte van de ontwerp omgevingsvergunning heeft bij verlening een wijziging plaatsgevonden ten aanzien van de invulling van de pastorie. De wijziging betreft de mogelijkheid de pastorie te verbouwen tot maximaal 3 woningen in plaats van de invulling met een maatschappelijke functie.

 

De omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken ligt van 28 april tot en met 8 juni 2016 ter visie bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51, 1165 MJ Halfweg en zijn daarnaast te raadplegen op www.haarlemmerliede.nl.

 

Tegen de omgevingsvergunning kan gedurende de tervisielegging beroep worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Holland, Locatie Haarlem, Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR te HAARLEM door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerp-besluit;

  • 2.

    belanghebbenden die redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerp-besluit;

  • 3.

    tegen de gewijzigde vastgestelde onderdelen van het besluit kan elke belanghebbende beroep instellen.

 

Tegelijk met of na het indienen van een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, Locatie Haarlem, Bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR te HAARLEM.

Halfweg, 27 april 2016

Naar boven