TERVISIELEGGING VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN “ENSCHEDE NOORD 2013” (NL.IMRO.0153.BP00017-0003)

Logo Enschede

In zijn vergadering van 14 december 2015 heeft de gemeenteraad -met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening- het bestemmingsplan ‘Enschede Noord 2013’gewijzigdvastgesteld. Dit plan heeft betrekking op een gebied dat globaal wordt begrensd door de Deurningerstraat aan de westzijde, de Vanekerstraat en de Voortmansweg aan de noordzijde, de Oldenzaalsestraat aan de oostzijde en de Lasondersingel aan de zuidzijde.

Onder meer de volgende wijken/buurten maken onderdeel uit van het plangebied van het bestemmingsplan: Deppenbroek, Mekkelholt, Roombeek en Schurinksweide.

Met dit bestemmingsplan wordt aan het plangebied een actuele juridisch-planologische regeling gegeven, waarbij grotendeels het bestaande gebruik van de gronden en de gebouwen in dit gebied wordt vastgelegd. Daarnaast zijn enkele ontwikkelingen meegenomen in het plan, waaronder de verruimde mogelijkheden tot het realiseren van woningen op de nog onbebouwde kavels in de wijk Roombeek.

Voor een overzicht van alle ontwikkelingen die in het bestemmingsplan worden meegenomen, verwijzen wij naar hoofdstuk 5 van de toelichting.

Inzien bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 21 januari 2016 gedurende een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in de centrale hal van het Stadskantoor, Hengelosestraat 51 in Enschede.

Tot de ter inzage gelegde stukken behoort onder andere een overzicht van de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht. Bij de vaststelling van het plan heeft de raad, ten opzichte van het ontwerp, onder andere de volgende wijzigingen in het plan aangebracht: in artikel 22 ‘Waterstaat – Intrekgebied’ is lid 22.5 toegevoegd. Als gevolg van de aangekondigde sluiting van de drinkwaterwinning aan de Weerseloseweg zal naar verwachting het College van GS van de provincie op termijn een besluit nemen om de beschermingsgebieden (waterwin-, grondwaterbeschermings- en intrekgebied) op te heffen. Het intrekgebied ligt voor een gedeelte in het plangebied van dit bestemmingsplan. Lid 22.5 biedt het College van B&W de bevoegdheid om de bestemming “Waterstaat – Intrekgebied” op termijn te verwijderen, indien als gevolg van het beëindigen van de drinkwaterwinning de bescherming van het grondwater niet langer noodzakelijk is. Daarnaast is lid 22.1 sub a aangepast, om een beter leesbare en eenduidige regeling op te nemen.

Voor een overzicht van alle wijzigen verwijzen wij u naar het ‘Overzicht aanpassingen bestemmingsplan ‘Enschede Noord 2013’.

Het Stadskantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Wilt u een nadere toelichting op het besluit, dan kunt u daarvoor in het Stadskantoor terecht bij de afdeling Publieksdienstverlening Frontoffice.

Dit kan alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken voor de tijden op maandag van 11:00 - 16:00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 08.30 - 12.00 uur en op donderdagavond van 17.00 - 19.30 uur. Een afspraak kunt u telefonisch maken via 14053. Ook kunt u digitaal een afspraak maken via het digitaal loket op de website van de gemeente Enschede, www.enschede.nl.

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.BP00017-0003

en via het digitaal loket op de website van de gemeente Enschede, www.enschede.nl.

De bronbestanden kunnen worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl/NL.IMRO.0153.BP00017-0003

Reageren

Van 22 januari 2016 tot en met 3 maart 2016 kunnen belanghebbenden, schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Indien het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan bij de vaststelling niet is gewijzigd kan geen beroep worden ingesteld door de belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan heeft kenbaar gemaakt.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Optioneel, ingeval de Crisis- en Herstelwet van toepassing is:

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “………” is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis en Herstelwet van toepassing.

In verband hiermee dienen beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Naar boven